Redsi

Alexander-Arnold: Sve dugujem Kloppu

Klopp je četiri godine na klupi Redsa, a prema riječima Alexander-Arnolda očigledno je da njemački trener ima dovoljno hrabrosti da pruži šansu mladim igračima.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2019. u 09:27 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trent Alexander-Arnold, prvotimac Liverpoola i reprezentativac Engleske, izjavio je da sve duguje Jurgenu Kloppu koji mu je dao šansu da sa 18 godina zaigra za prvi tim Redsa.

Alexander-Arnold je debitirao za Liverpool u listopadu 2016. godine, dva tjedna nakon što je proslavio 18. rođendan. Od tada je odigrao 97 natejcateljskih utakmica za prvi tim i postao reprezentativac Engleske.

''Kloppu dugujem zaista sve. Bez njega, tko zna što bi se dogodilo. On mi je pružio najviše mogućnosti, čak više i nego sam mogao tražiti. U mene je osobno uložio puno povjerenje i vjeru, a ja pokušavam da mu se odužim svaki put kad to učini'', kazao je 21-godišnji Alexander-Arnold.

Klopp je četiri godine na klupi Redsa, a prema riječima Alexander-Arnolda očigledno je da njemački trener ima dovoljno hrabrosti da pruži šansu mladim igračima.

''U prvih nekoliko tjedana, od kada je došao, bio je na akademiji i promatrao mlade momke, a to nam je dalo više vjere i dao je obećanje da će koristiti mlade igrače i pružiti nam šansu. Pokazao je tijekom četverogodišnjeg razdoblja da je mladim igračima davao šanse i pružio im mogućnost da igraju. Očito je da sam ja jedan od omladinaca koji su mu se odužili. Izuzetno sam mu zahvalan i nadam se da će ostati još barem četiri godine'', istakao je sjajni desni bek.

Video: What Klopp did during Alexander-Arnold

Liverpool igra sjajno ove sezone. U Premier ligi Engleske ostvario je maksimalnih osam pobjeda i lider je s čak osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Manchester City.

Jedini ovosezonski poraz Redsi su pretrpjeli u Ligi pravaka od Napolija rezultatom 0:2. Ipak, u drugom kolu grupe E svladali su RB Salzburg 4:3 i zauzimaju drugo mjesto s tri boda.

Alexander-Arnold ove je sezone igrao u svih 12 natjecateljskih utakmica Liverpoola.

Kopirati
Drag cursor here to close