Bivši veznjak Barce

Alex Song: J**e mi se što nisam puno igrao, postao sam milijunaš'!

"Susreo sam se sa sportskim direktoromBarcelone. Rekao mi je da neću puno igrati. J***lo mi se za to, znao sam da ću postati milijunaš", rekao je Song.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2020. u 21:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP Photo / dpa / Alex Song odigrao je 65 utakmica za Barcelonu

Alex Song hrvatskoj je javnosti najpoznatiji kao onaj Kamerunac koji je na Svjetskom prvenstvu 2014., bez ikakvog očiglednog povoda, laktom s leđa opalio Marija Mandžukića za izravan crveni karton.

Song je danas 32-godišnjak, ali njegova karijera odavno je krenula silaznom putanjom. Nekoć igrač Arsenala i Barcelone, danas je bez angažmana nakon što ga je švicarski Sion potjerao jer nije htio pristati na smanjenje plaće zbog pandemije koronavirusa.

Song se u Instagram razgovoru s Pascalom Siakamom, sunarodnjakom i NBA prvakom s Toronto Raptorsima, prisjetio nekih detalja svoje živopisne karijere.

"Većina nogometaša živi iznad svojih mogućnosti. Bio sam osam godina u Arsenalu, ali dobro sam zarađivao tek u zadnje četiri. Tada mi je plaća narasla, ali shvatio sam i koliko sam trošio", rekao je.

Želio automobil poput Henryjeva

"Kad sam tek stigao zarađivao sam 15.000 funti tjedno. Bio sam mladi i uzbuđen, htio sam biti ravnopravan s ostalima, izlaziti i kupovati. Vidio bih Thierryja Henryja kako dolazi u predivnom autu, htio sam i ja takav'', prisjetio se.

Otišao sam u salon i kupio ga na rate, ali morao sam ga vratiti za dva mjeseca, sve sam trošio na benzin. Rekao sam im: 'Dajte mi Toyotu, ovaj auto je previše za mene'". Sljedeći trening Thierry me pitao gdje mi je auto, rekao sam mu da je na višoj razini od mene."

Ipak, Song je napokon dobio što je priželjkivao kada ga je angažirala Barcelona.

J**e mi se za igru, dajte novac!

"Cijelo vrijeme u Arsenalu nisam uštedio ni 100.000 funti, a svi su mislili da sam milijunaš. Kad mi je Barcelona ponudila ugovor, kad sam vidio koliko bih zarađivao, nisam dugo razmišljao. Osjećao sam da bi moja žena i djeca trebali imati ugodan život kad se umirovim", rekao je i prisjetio se pregovora.

"Susreo sam se sa sportskim direktorom. Rekao mi je da neću puno igrati. J***lo mi se za to, znao sam da ću postati milijunaš", rekao je Song.

U Barceloni se na kraju zadržao četiri godine uz dvije posudbe. Odigrao je 65 utakmica u raznim natjecanjima, a može se pohvaliti i jednim golom. Poslije Barce, a prije Siona igrao je za Rubin Kazan. Između ruske i švicarske epizode sedam je mjeseci bio bez kluba.

Video: Alex Song punches Mario Mandzukic (red card) Cameroon vs Croatia (0-4) - World Cup 2014

 

Kopirati
Drag cursor here to close