Videotehnologija

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e: Još je rano za VAR u Ligi prvaka

Smatra da VAR ne bi pomogao kod rješavanja sporne situacije u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, kada je sudac Michale Oliver dosudio sporni jedanaesterac za Real.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2018. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Korištenje videotehnologije u nogometu

''Još je rano za uvođenje VAR tehnologije u utakmicama u Lige prvaka. Nigdje ne žurimo. To je proces i u Ligi prvaka vjerojatno će biti uveden od sezone u 2019./2020.'', rekao je Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske nogometne asocijacije (UEFA).

Smatra da VAR ne bi pomogao kod rješavanja sporne situacije u revanšu četvrtfinala Lige prvaka, kada je sudac Michale Oliver dosudio sporni jedanaesterac za Real iz kojeg su Madrižani postigli gol za eliminaciju Juventusa.

”VAR ništa ne bi promijenio. Gledao sam 50 puta tu situaciju i ne mogu reći sa sigurnošću da li je bio jedanaesterac, 50 posto da jeste. Ipak, priznajem VAR bi sigurno pomagao u susretu Manchester City – Liverpool gdje je domaćima poništen regularno postignuti gol”, istaknuo je Čeferin, te kako prenosi Anadolija izrazio zabrinutost što će VAR tehnologija biti na utakmicama predstojećeg Svjetskog prvenstva u Rusiji:

”Puno sudaca koji će suditi na Mundijalu do sada nisu koristili VAR. Nadam se da neće biti skandala, to jeste problema”, rekao je Čeferin.

Kopirati
Drag cursor here to close