Pohlepa?

Alaba prešao granicu, Bayern mu se zahvalio i više s njim ne računa

Ponuda koju je Bayern stavio pred njega je bila zaista impresivna. Nudili su mu plaću od 17 milijuna eura, plus bonuse. Alaba i njegov agent Zahavi tražili su 25 milijuna i nisu prihvatili ponudu kluba.
Sport / Nogomet | 13. 11. 2020. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / David Alaba nakon ove sezone više neće igrati za Bayern

David Alaba od sljedeće sezone neće nositi dres Bayerna. Rukovodstvo bavarskog kluba odlučilo je završiti sve pregovore sa austrijskim nogometašom nakon što on i njegov agent Pini Zahavi nisu pristali na ponudu kluba.

A ponuda koju je kub stavio pred njega je bila zaista impresivna. Nudili su mu plaću od 17 milijuna eura, plus bonuse. Ekspert Alfred Draxler je za TV emisiju Doppelpass otkrio detalje ugovora.

"Koliko sam upoznat, Alaba je mogao zaraditi 19 milijuna eura s bonusima. A kada igraš u Bayernu, bonusi su isto što i garantiran novac. Ali, tako je kako je. Pini Zahavi se kockao do kraja, tražio je još više novca i zbog toga je sve propalo", priopćio je Draxler.

Cifra koju je tražio Zahavi za Alabu je zaista ogromna. Želio je plaću od čak 25 milijuna eura, čime bi postao najplaćeniji igrač Bayerna, ali pohlepnost kod Bayerna ne ide.

Klub se zahvalio Alabi na svemu što je učinio za njih i poručio je da pregovora više nema, pa će Alaba na kraju sezone napustiti Bayern.

U ovakvoj financijskog krizi, u koju su zapali čak i najbogatiji sportski klubovi, postavlja se pitanje - Tko je spreman platiti Alabi 25 milijuna godišnje?

Čini se kako engleski Liverpool ima planove s austrijskim reprezentativcem, a je li 25 milijuna eura (godišnje) u igri - i dalje je otvoreno.

Može ići i Jerome Boateng

Uprava europskog prvaka Bayerna navodno je donijela odluku da još jednoj klupskoj legendi ne ponudi produljenje ugovora.

Radi se o Jeromeu Boatengu, koji je u klubu od 2011. godine te je u tom periodu odigrao 333 utakmice za bavarskog giganta. Pritom, osvajao je dvije Lige prvaka, brojne Bundeslige, njemačke kupove - ukratko, sve što se moglo osvojiti, a sa Elfom je bio prvak svijeta 2014. godine u Brazilu.

"Nitko sa mnom nije razgovarao i zaista ne znam ništa o tome. Iznenađen sam. Osjećam da me trener i klub cijene, suigrači također. Vidjet ćemo što će biti", rekao je Boateng.

Navodno je ovu vijest s oduševljenjem dočekao Chelsea, a za Boatenga se interesiraju još neki poznati engleski klubovi.

Kopirati
Drag cursor here to close