Holstein Kiel

Ako prođu relegaciju, dolaze u Bundesligu bez trenera i stadiona!

Što se tiče Holsteinova stadiona, on raspolaže s 13.400 mjesta za gledatelje, a hoće li dobiti licencu Bundeslige, ovisit će od same procjene nadležnog povjerenstva, jer stadion nema grijanje travnjaka
Sport / Nogomet | 07. 05. 2018. u 07:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se govori o njemačkome gradu Kielu, onda će većina ljubitelja sporta pomisliti na rukomet. Naravno, s pravom, jer je THW Kiel njemački rekorder po broju osvojenih naslova nacionalnog prvaka (20), Ligu prvaka Europe osvajao je tri puta, njemački kup deset puta i da ne nabrajamo dalje.

Međutim, kad se radi o nogometu, Kiel je vrlo samozatajan grad. Ili je barem to bio u zadnjiih dvadesetak godina, sve do ove sezone.

Lokalni drugoligaš Holstein Kiel u Zweiti se okitio naslovom jesenskog prvaka, ali do kraja sezone nije izdržao na samome vrhu tabele, međutim - osigurao je relegaciju osvajanjem treće pozicije. U nedjelju su odigrali 1:1 kod Fortune u Düsseldorfu i na taj način osigurali treću poziciju. Fortuna Düsseldorf i FC Nürnberg su se izravno plasirali u prvu ligu.

Bude li se kroz razigravanje plasirao u Bundesligu, odnosno najelitnije njemačko nogometno natjecanje, Kiel u prvenstvo ulazi bez trenera, a moguće je i bez stadiona, piše Bild. Potencijalni protivnici u repesažu su Freiburg, Wolfsburg ili HSV, a to će se znati tek nakon što se odigra zadnje kolo Bundeslige.

"Svejedno protiv koga ćemo igrati, mi smo Holstein Kiel", kazao je trener Markus Anfang.

Lijepo je što Anfang pokazuje hrabrost, ali činjenica je da ih on više neće voditi, bez obzira idu li u prvu ili ostaju u drugoj ligi. Sadašnji trener Kiela potpisao je ugovor s Kölnom od iduće sezone, što znači da on ostaje u drugoj ligi.

Kao mogući Anfangovi nasljednici spominju se Christian Titz iz HSV-a, Alexander Nouri (ranije vodio Werder)  Tim Walter (trener amatera Bayerna).

Što se tiče Holsteinova stadiona, on raspolaže s 13.400 mjesta za gledatelje, a hoće li dobiti licencu Bundeslige, ovisit će od same procjene nadležnog povjerenstva, jer stadion nema grijanje travnjaka, što u mnogome otežava dobivanje dozvole za elitini nogometni razred.

Holstein je već pitao kod HSV-a za korištenje njihova stadiona, ali je hamburški klub to odbio. Ostaje im još opcija da koriste drugi stadion u blizini, Millerntor, koji pripada drugoligašu St. Pauliju. Kako St. Pauli ostaje u Zweiti, mogući plasman Holsteina u prvu ligu značio bi dvostruko opterećenje ovog stadiona s 30-tak tisuća mjesta. St. Pauli je inače također gradska četvrt velegrada Hamburga, što znači da bi ova sportska arena također bila u relativnoj blizini Kiela, koji je od Hamburga udaljen stotinjak kilometara.

Uspjeh Holstein Kiela time je veći ako se zna činjenica da su tek ove sezone uspjeli iz treće njemačke lige prijeći u drugu. Sada im se smiješi i ona najelitnija - Bundesliga.

Kopirati
Drag cursor here to close