FC Chelsea

Ako je ovaj nogometaš ugrožena skupina - smiju li ga tjerati da igra?

N'Golo Kante je 2018. godine izgubio brata koji je preminuo od srčanog udara nekoliko tjedana pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a prije nekoliko mjeseci i sam se onesvijestio tijekom jednog treninga.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2020. u 06:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / N'Golo Kante

Kako prenose engleski mediji, postoji mogućnost da N'Golo Kante propusti završnicu sezone, ako se Premier liga uopće i nastavi.

Francuski veznjak ne trenira s momčadi jer je zabrinut za svoje zdravlje zbog pandemije koronavirusa. Uprava kluba i menadžer Frank Lampard dozvolili su mu da nastavi s radom kod kuće.

Svjetski prvak iz 2018. pribojava se za svoje zdravlje, jer smatra da pripada jednoj od rizičnih skupina.

Francuz je 2018. godine izgubio brata koji je preminuo od srčanog udara nekoliko tjedana pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a prije nekoliko mjeseci i sam se onesvijestio tijekom jednog treninga.

Vijesti o iznenadnoj smrti sportaša na terenu u proteklih dvadesetak godina nisu nažalost bile rijetkost. Tko zna koliko igrača živi i svakodnevno se bavi svojim sportom s urođenim srčanim manama za koje ni ne znaju.

Zasada je poznato da Covid-19 utječe na srce, povećava opasnost od stvaranja trombova, oštećenja srca, pluća i drugih unutarnjih organa.

Uzimajući sve to u obzir, Kante, s vjerojatnim genetskim predispozicijama, bi trebao igrati kao s maljem nad glavom.

Podsjećamo, sadašnji plan je da se Premier liga nastavi 12. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close