Tlapnje ili realnost?

Ako bi se to dogodilo, Real bi u budućnosti izgledao zastrašujuće!

Novinari AS-a uzeli su u obzir kako se s posudbe iz Sociedada vraća Odegaard, iz Borusije Hakimi, kao i sve glasnija šuškanja o dovođenju Mbappea i Haalanda.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2020. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Kylian Mbappe

Španjolski AS 'složio' je buduću momčad Reala za iduću sezonu, jer će sadašnja, u to sad nema sumnje, sljedećeg ljeta zasigurno doživjeti veliku rekonstrukciju.

Od igrača koji zalaze u veteranske godine (Modrić, Ramos, Marcelo), pa do onih koji su u lošoj formi ili su se jednostavno pokazali kao promašaj (Benzema, Hazard, Jović), jasno je da su Kraljevskom klubu nužna nova kadrovska rješenja. Bale, Kroos i Nacho (30) također se ubrajaju među nogometaše kojima vrijeme ide.

AS se zapitao kako će Realov tim izgledati u skorije vrijeme ili za pet godina.

Novinari AS-a uzeli su u obzir kako se s posudbe iz Sociedada vraća Odegaard, iz Borusije Hakimi, kao i sve glasnija šuškanja o dovođenju Mbappea i Haalanda.

Posebno može biti atraktivno dovođenje Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund, koji ima izlaznu klauzulu od 'samo' 75 milijuna eura i sadašnji klub uz tu odštetu smije napustiti već 2021. godine.

List uzima u obzir i igrače s potencijalom kao što su Reinier, Jović, Asensio, Rodrygo, Brahim Diaz, ali je očito kako novinar u ovome trenutku vidi neka druga imena kao nositelje igre.

Foto: AS / Konture novog tima Reala u budućnosti

Haaland i Odegaard su kao nokat i meso

Real Madrid je samo jedan od više klubova povezanih s norveškim talentom Haalandom, koji još uvijek ima samo 19 godina, a očekuje se da u ovom desetljeću bude jedna od najvećih svjetskih zvijezda.

Alf-Inge Haaland - otac napadača Borussije Dortmund Erlinga Haalanda, koji je najveća senzacija među mladim nogometašima ove sezone - rekao je da bi španjolska La liga bila "jako dobra" za njegovog sina.

Erling se pridružio Dortmundu prošlog mjeseca, a Borussia ga je kupila od Red Bull Salzburga za 20 milijuna eura. Norvežanin nije štedio municiju - postigao je 10 golova u samo četiri nastupa za žuto-crne.

"Jako sam sretan zbog njega i Borussije Dortmund, ali je za mene najvažnije da nastavi rasti kao prije", izjavio je Alf-Inge za španjolski Diario AS.

Jedan od glavnih razloga što je Real Madrid povezivan s Haalandom je Martin Odegaard - druga mlada norveška zvijezda, koja je trenutačno na posudbi u Real Sociedadu.

"Moj sin voli igrati s Martinom, sjajan je nogometaš. Vrlo se dobro razumiju na terenu", kaže otac mlade norveške zvijezde.

Kopirati
Drag cursor here to close