Sve se utišalo

Akcija VAR u bh. nogometu: Tresla se brda, hoće li se roditi miš?

Nije bilo ni samokritike, a kamo li ostavki, svi su ostali na svojim mjestima, mada je očito da nešto ozbiljno ne štima.
Sport / Nogomet | 06. 12. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tresla se brda rodio se miš, moglo bi se reći za dosadašnji tijek spektakularne akcije kodnog imena ''VAR'' usmjerene protiv namještanja utakmica u Prvoj ligi Federacije i Premijer ligi BiH.

Akciju su proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu – SIPA-e, a tijekom akcije javnost je informirana informacijom da je na tom predmetu Tužiteljstvo BiH radilo više od godinu dana.

Isto tako naglašeno je kako je dio akcije urađen u suradnji sa Nogometnim savezom BiH, te čelnicima pojedinih klubova koji se natječu u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH.

Od ukupno 12 u akciji osumnjičenih osoba, pet za koje se sumnjalo da su glavni organizatori – suci Kenan Barjaktrević i Ilija Živković, te članovi sudačkih povjerenstava i delegati Vladimir Dominiković, Ante Bilješko i Fuad Zahirović, prenoćili su u prostorijama SIPA - e.

Sve to se događalo prije nepunih mjesec dana, akcija je provedena u ponedjeljak, 11. studenog, rano izjutra, 12. nastavljena, da bi nakon bure koja je trajala dan dva, sve potonulo u zaborav, piše Radio Čapljina.

U međuvremenu odigrano je 15. prvenstveno kolo, zadnje u jesenskoj polusezoni, nakon čega se o akciji u javnosti prestalo govoriti.

Iz GOŠK-a je neposredno po završetku jesenskog dijela sezone pokrenuta inicijativa za održavanje sastanka predstavnik klubova, međutim Gabeljane je preduhitrio Nogometni savez.

Tako je prošle srijede, 27. studenog, u prostorijama Saveza održan sastanak predstavnika prvoligaških klubova, na kojem se ništa značajno nije dogodilo.  Nije bilo ni samokritike, a kamo li ostavki, svi su ostali na svojim mjestima, mada je očito da nešto ozbiljno ne štima.

Andrija Jurković, direktor GOŠK u izjavi za Radiopostaju Čapljina, kazao je da je na tom sastanku, prvi puta dobio priliku govoriti o nepravdi koju su Gabeljani pretrpjeli 2015. godine kada su na nesportski način zaustavljeni na putu u Premijer ligu.

Prošli tjedan najavljen je novi sastanak predstavnika klubova u bh. nogometnoj kući, ali o tome za sada nema informacija.

Iz GOŠK-a su najavili da je za prošlu subotu najavljeni sastanak prvoligaša čiji su inicijatori, također prolongiran. Međutim, ovaj tjedan kada su se ti sastanci trebali dogoditi zavladala je šutnja.

Kopirati
Drag cursor here to close