Prošli Chelsea, Lyon, Borussia i Valencia

Ajax šokantno ispao iz Lige prvaka

U skupini G u izravnom okršaju za prolaz u Amsterdamu Valencia je golom Rodriga u 24. minuti svlada Ajax, pa prošlogodišnji finalist ostaje bez osmine finala.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2019. u 22:58 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Napolija, Liverpoola, Chelseaja, Borussije Dortmund, Valencije i Lyona plasirali su se u osminu finala Lige prvaka nakon susreta zadnjega kola u utorak.

Mjesto među 16 najboljih ranije su osigurali Barcelona, Bayern, Juventus, RB Leipzig, Manchester City, PSG, Real Madrid i Tottenham.

U skupini F Barcelona je slavila kod Intera s 2-1, dok je Borussia Dortmund s 2-1 kod kuće pobijedila češku Slaviju.

Barcelona je u Milano došla u oslabljenom sastavu bez Messija, Piquea i Albe, ali je povela u 24. minuti preko Carlesa Pereza. Pred kraj prvog dijela Lukaku poravnava, a u drugom dijelu je Inter napadao, no Barca je golom mladog Fatya tri minute prije kraja pokopala talijansku momčad.

Borussia je jedva svladala Čehe golom Brandta u 61. minuti, pa su Nijemci prošli uz obilatu pomoć Barcelone.

U skupini G Benfica je pobijedila Zenit s 3-0, a Lyon i RB Leipzig su odigrali 2-2.

Lyon je ugostio Leipzig koji je već osigurao osminu finala, ali su Nijemci u prvom poluvremenu vodili s 2-0 golovima iz penala Forsberga i Wernera. Aouar je smanjio na samom početku drugog dijela, a sedam minuta prije kraja Depay izjednačava na 2-2 i odvodi Lyon dalje.

Benfica nije mogla u osminu finala, ali je pobjedom nad Zenitom osigurala treće mjesto u skupini i nastup u Europskoj ligi. Zenit je tragičar večeri jer je do 83. minute bio u osmini finala, a nakraju je kao zadnji ostao bez Europe.

U skupini G u izravnom okršaju za prolaz u Amsterdamu Valencia je golom Rodriga u 24. minuti svlada Ajax, pa prošlogodišnji finalist ostaje bez osmine finala.

Chelsea je na Stamford Bridgeu slavio protiv Lillea s 2-1 i prošao dalje. 

Kopirati
Drag cursor here to close