Treba ukinuti ovaj dan!

Ajax je poražen 8. svibnja, upravo na dan koji se kod njih piše crnim slovima

Poraz od Tottenhama (2:3) u zadnjim sekundama sudačke nadoknade vremena Kopljanici će pamtiti i ovako i onako, ali statistika kaže da je to bio još jedan njihov poraz kojeg su pretrpjeli 8. svibnja.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Goal.com / Šokirani igrači Ajaxa nakon poraza d Tottenhama

Nesretni Ajax definitivno treba zatražiti dozvolu da se njegove utakmice nikad ne igraju 8. svibnja, jer taj datum im očito nikako ne odgovara.

Poraz od Tottenhama (2:3) u zadnjim sekundama sudačke nadoknade vremena Kopljanici će pamtiti i ovako i onako, ali statistika kaže da je to bio još jedan njihov poraz kojeg su pretrpjeli 8. svibnja.

Ajax je tako 8. svibnja 2016. igrao zadnje kolo nizozemske Eredivisie, a protivnik De Graafschap je bio po mjeri. Trebali su pobijediti kako bi osvojili naslov, ali su odigrali 1:1. Njihov konkurent PSV Eindhoven je pak s 3:1 svladao Zwolle i postao prvakom zemlje. Taj remi u Ajaxu su osjećali kao poraz, jer je imao isti negativan učinak.

Godine 2011. Ajax je 8. svibnja igrao finale kupa protiv ekipe Twente Enschede. Twente je nakon produžetaka pobijedio 3:2 i uzeo naslov pobjednika kupa Nizozemske.

Još tri poraza dogodila su im se u prvenstvu istoga datuma - 8. svibnja, ali bez izravnog utjecaja na naslov prvaka. Od Willem II. su 1994. godine izgubili 1:2, ali su ipak osvojili naslov prvaka.

FC Groningen bio je bolji od Ajaxa 8. svibnja 1988. godine, ali taj poraz (1:2) nije im ništa pokvario, jer je PSV Eindhoven već ranije stekao veliku bodovnu prednost i osvojio naslov prvaka.

NAC Breda svladala je 8. svibnja 1977. godine Ajax 2:0, ali je klub iz Amsterdama ipak osvojio naslov prvaka.

Foto: ANP / Matthijs de Ligt i Dušan Tadić u nevjerici

Poraz od Tottenhama 8. svibnja 2019. godine na taj će način još dugo biti najbolniji. Tim prije što je klub iz Londona igrao u sastavu s kojim je gubio nekoliko zadnjih prvenstvenih utakmica u Premier ligi, dok je Ajax ovog proljeća u sjajnoj formi i najučinkovitiji je u europskim ligama.

Međutim, ništa nije pomoglo - Tottenham je u dvije međusobne utakmice odigrao jedno dobro poluvrijeme, naprema Ajaxova tri izvrsna poluvremena, i prošao u finale.

Kopirati
Drag cursor here to close