U DInamu šute

Ajax i Valencia zainteresirani za Danija Olma

Dinamo i njegovi zastupnici dosad nisu zaprimili nikakav interes iz Španjolske.
Sport / Nogomet | 15. 08. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski Ajax zainteresiran je za Dinamovog ofenzivnog veznog nogometaša Danija Olma, izvijestile su u srijedu navečer novine Mundo Deportivo i Sport sa sjedištima u Barceloni.

Ajax je ponudio Dinamu 22 milijuna eura i 40 posto iznosa od buduće prodaje, naveo je Mundo Deportivo ne navodeći izvor informacije. Osoba bliska Olmu nije mogla potvrditi interes Ajaxa. Dužnosnici Ajaxa i Dinama u srijedu kasno navečer nisu bili dostupni za komentar.

Olmo je također interesantan španjolskom prvoligašu Valenciji, no ona bi ga mogla pokušati dovesti tek ako ne uspije kupiti druga dva igrača na toj poziciji, izvijestila je u srijedu španjolska radijska postaja Cadena SER Valencia.

Valencia je na korak do prodaje 28-godišnjeg španjolskog reprezentativca Rodriga Morena u Atlético Madrid za oko 60 milijuna eura, a taj bi transfer mogao biti službeno objavljen u idućim satima.

Valenicijin sportski direktor Mateu Alemany i trener Marcelino García Toral zamjenu vide u 23-godišnjem njemačkog reprezentativcu Timu Werneru iz Red Bull Leipziga zbog profila sličnog Rodrigu.

Na drugom mjestu želja je 26-godišnji Florian Thauvin iz Olympique Marseillesa.

''Osim njih dvojice Valencia se raspitala po kolikoj cijeni bi joj Dinamo Zagreb mogao prodati Danija Olma. Okomit, zabija golove, zna odigrati zadnji pas, te s osjećajem za priključivanje, on se jako sviđa ljudima u uredu sportskog direktora na Mestalli“, navodi Cadena SER.

''Mogao bi se prilagoditi bilo kojoj od tri pozicije iza isturenog napadača“, dodala je.

Olmo, 21-godišnji ofenzivni igrač, u utorak je zabio gol i asistirao u Dinamovoj pobjedi od 4-0 nad Ferencvarošem u pretkolu Lige prvaka u Budimpešti. Ove sezone je u četiri utakmice zabio četiri gola a tri puta je dodao za pogodak.

Dinamo i njegovi zastupnici dosad nisu zaprimili nikakav interes iz Španjolske.

''Da je to bila prva opcija vjerojatno bi već bio tamo“, rekla je u srijedu osoba upoznata s njegovom situacijom, zamolivši za anonimnost.

''Njemačka i Italija bile su i ostale prve opcije za odlazak“, dodala je.

Interes su preko raznih posrednika iskazali Bayern München, Bayer Leverkusen, Red Bull Leipzig, Roma, Lazio i Lyon.

''To su sve bili upiti posrednika i raznih agenata. U Dinamo od početka prijelaznog roka nije došla niti jedna službena i konkretna ponuda“, rekao je u subotu izvor iz Dinama.

Dinamovi čelnici predvođeni sportskim direktorom Zoranom Mamićem sastali su se 5. kolovoza u Zagrebu s Olmovim ocem i njegovim zastupnicima.

''Dani i njegov otac žele napraviti iskorak, otići u veliki inozemni klub. Novac im nije najvažniji. Na prvom mjestu im je Danijev sportski uspjeh“, rekao je izvor upoznat s razgovorima tijekom sastanka.

''Pozicija Dinama je jasna – bolje mu je igrati Ligu prvaka u udarnoj postavi nego sjediti na klupi nekog europskog kluba, poput Valencije“, dodao je.

Olmo je prije dva tjedna u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE rekao kako bi se volio vratiti u Španjolsku od kuda je 2014. došao iz Barcelone B u Dinamo. Napomenuo je da ne zna postoji li ondje interes za njime.

Njegov sadašnji ugovor istječe za dvije godine, u ljeto 2021. U Maksimiru su mu na tom sastanku ponudili produženje za dodatne tri sezone do ljeta 2024. godine. Prihvati li ponudu, od ove sezone bi mu plaća porasla „i više nego dvostruko“ pa bi po sezoni zarađivao 2 milijuna eura neto.

Time bi postao najplaćeniji igrač u povijesti Dinama. U pet godina bi, u slučaju da ostane, zaradio 10 milijuna eura.

''Učinjen je maksimalni napor da ga se zadrži. Ponuđeno mu je isto ono što bi mu neki strani klub platio“, rekao je izvor.

U nacrt novog ugovora ugrađena je i odštetna klauzula prema kojoj bi mogao otići i ranije ako netko uplati Dinamu 50 milijuna eura. U aktualnom ugovoru nema klauzule pa o Dinamu ovisi hoće li ga pustiti.

Olmo i njegov otac još uvijek se nisu očitovali o ponudi, javlja Hina.

U Dinamu se nadaju da će ostati u Maksimiru budući da „modre“ samo korak dijeli od Lige prvaka. Idući tjedan će igrati protiv Rosenborga prvu utakmicu a uzvrat u Norveškoj je 27. kolovoza. Samo pet dana prije zatvaranja tržišta.

''Mogao bi s Dinamom ući u Ligu prvaka pa onda otići“, kaže izvor napominjući kako je u ovom trenutku sve moguće. „Vidjet ćemo“, napominje druga osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close