Obranili prednost

Ajax i AEK u Ligi prvaka

Grčki AEK i nizozemski Ajax igrat će skupine Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje izdanje Lige prvaka bit će bogatije za još jednog hrvatskog nogometaša, jer je Marko Livaja s AEK-om u Ateni odigrao 1-1 protiv mađarskog Vidija i obranio prednost stečenu u prvoj utakmici, a Ajax je s nepopularnih 0-0 na gostovanju kod kijevskog Dinama također ispunio svoju misiju i plasirao se u Ligu prvaka.

Marko Livaja je bio u početnom sastavu AEK-a i igrao do 84. minute. Grci su poveli iz kaznenog udarca u 48. minuti, a precizan realizator bio je Mantalos. U 57. minuti izjednačio je Nego, ali Mađari nisu uspjeli doći do drugog pogotka koji bi ih odveo u produžetak.

Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka došlo je do sukoba na travnjaku te u tunelu, u njemu je sudjelovao i Marko Livaja koji je zaradio izravni crveni karton zbog navodnog udaranja Danka Lazovića.

Poput zagrebačkog, ni kijevski Dinamo nije pred svojim navijačima uspio izvući rezultat koji bi ga odveo u Ligu prvaka. Ukrajinci još mogu biti i sretni s konačnih 0-0, jer je Ajax već u 14. minuti imao kazneni udarac, ali ga je Dušan Tadić propustio realizirati pogodivši vratnicu, piše Hina.

S obzirom da je u prvom dvoboju u Amsterdamu bilo 3-1 za Nizozemce, Ajax je izborio mjesto u Ligi prvaka, a Ukrajinci će zajedno sa zagrebačkim Dinamom u ždrijeb Europske lige.

Hrvatski reprezentativac Josip Pivarić odigrao je cijelu utakmicu u dresu kijevskog kluba.

U srijedu su na rasporedu preostale tri uzvratne utakmice 4. kola kvalifikacija Lige prvaka, a sastaju se PAOK - Benfica, Salzburg - C. zvezda i PSV - BATE. Svi dvoboji započinju u 21 sat.

 

Kopirati
Drag cursor here to close