Čeka se ždrijebanje

Ajax, Club Brugge i Slavia posljednji sudionici grupne faze UEFA Lige prvaka

Žrijebanje grupne faza Lige prvaka bit će održano 29. kolovoza, od 18 sati u Monacu.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2019. u 07:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ajax, Club Brugge KV i Slavia iz Praga su posljedni sudionici grupne faze UEFA-ine Lige prvaka u sezoni 2019/2020. godine, javlja Anadolija.

Poslije remija bez golova u gostima u prvoj utakmici, Ajax je u revanšu play-offa Lige prvaka na prepunoj "Johan Cruijff Areni" u Amsterdamu slavio sa 2:0 protiv ekipe APOEL-a za veliku pobjedu i plasman u elitno natjecanje.

Golove za Ajax su postigli Edson Alvarez u 43. i Dušan Tadić u 80. minuti meča.

Belgijski Club Brugge KV, koji je u prvom meču u gostima ostvario pobjedu sa 1:0 protiv austrijskog LASK Linza, u uzvratu u Bruggeu je slavio rezultatom 2:1, što je belgijskoj ekipi donijelo plasman u grupnu fazu.

Strijelci za Club Brugge su bili Hans Vanaken u 70. i Emmanuel Dennis u 89., dok je gol za goste postigao Joao Klauss u 74. minuti iz penala.

Nakon pobjede s minimalnih 1:0 u prvom meču protiv rumunjskog predstavnika CFR Cluja, Slavia iz Praga je pred domaćom publikom na stadionu "Sinobo" ponovo slavila istim rezultatom i tako se zasluženo plasirala u nogometnu elitu. Strijelac jedinog gola na meču je bio Jan Boril u 66. minuti.

Večer prije su također plasman u grupnu fazu nogometne Lige prvaka osigurale i ekipe zagrebačkog Dinama, Crvene zvezde i Olympiakosa.

Šest pobjednika mečeva play-offa bit će priključeno s još 26 ekipa koje su izravno uvrštene u grupnu fazu natjecanja. Šest prvaka dolazei iz zemalja s najvišim rangom, zatim prošlogodišnji pobjednici Lige prvaka i Europske lige, te ostalih 18 ekipa na osnovu UEFA-ine ljestvice klupskih koeficijenata.

Žrijebanje grupne faza Lige prvaka bit će održano 29. kolovoza, od 18 sati u Monacu.

Kopirati
Drag cursor here to close