Bivši izbornik

Advocaata na klupi Iraka zamijenio Željko Petrović

Umjesto Advocaata, momčad Iraka će na skorašnjem Arapskom kupu, koji počinje sljedećeg tjedna u Kataru, voditi Crnogorac Željko Petrović.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2021. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iskusni nizozemski nogometni stručnjak Dick Advocaat (74) podnio je ostavku na dužnost iračkog izbornika nakon samo tri mjeseca.

Tijekom tog razdoblja Advocaat je vodio Irak u šest kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru te nije ostvario niti jednu pobjedu upisavši po četiri remija i dva poraza.

Irak se stoga četiri kola prije kraja kvalifikacija nalazi na pretposljednjem, petom mjestu skupine A s četiri boda, 10 manje od druge Južne Koreje koja drži posljednje mjesto koje vodi u Katar, a dva manje od trećih UAE koji drže mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Umjesto Advocaata, momčad Iraka će na skorašnjem Arapskom kupu, koji počinje sljedećeg tjedna u Kataru, voditi Crnogorac Željko Petrović.

"Očekivanja nisu bila u skladu s mogućnostima. Reprezentacija Iraka je u tranzicijskoj fazi, moraju se uključiti mlađi igrači, a to je dugotrajan proces. Mi smo morali stvoriti rezultat u kratkom razdoblju i u principu smo ostvarili i neke dobre rezultate poput neodluenog protiv Južne Koreje. Problem nam je bio postizanje golova", kazao je Advocaat.

Irak se samo jednom dosada plasirao na SP i to 1986. godine, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close