'Transfer stoljeća'

AC Milan sprema ponudu od 20 milijuna eura za Danija Olma

Corriere dello Sport piše kako je ta priča ipak dosta realna i da je najveći konkurent Milana Borussia Dortmund, no Španjolac bi vjerojatno u Italiji dobio veću minutažu s obzirom na to da posrnuli div na mladima gradi novu momčad.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2019. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Dani Olmo

Iza Dinamovog Španjolca Danija Olma je sjajna sezona u modrome dresu. 21-godišnji veznjak je ove sezone u dresu maksimirskog sastava odigrao 42 utakmice i pri tome zabio 12 golova, te upisao devet asistencija, ali njegov doprinos momčadi je i puno veći od toga.

S Dinamom je osigurao proljeće u Europi po prvi put nakon 49 godina, a u utakmicama s Benficom koja je na kraju i izbacila modre iz Europske lige, Olmo je potpuno zasjenio 'novog Ronalda' Joaoa Felixa za kojeg kažu da vrijedi 120 milijuna eura.

Njegove igre nisu prošle 'ispod radara' pa se tako pojavila i vijest kako španjolski izbornik Luis Enrique ozbiljno razmišlja o tome da mladog modrog dragulja pozove u A reprezentaciju na kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo koje Španjolci igraju 7. i 10. lipnja protiv Farskih Otoka i Švedske.

Olmova sezona iz snova mogla bi ipak na kraju rastužiti Dinamove navijače jer je sve veća vjerojatnost da mladog veznjaka neće biti iduće godine u Zagrebu. Brojni europski velikani slali su svoje skaute u Zagreb tijekom sezone i baš svi u svojim bilježnicama imaju debelo podvučeno ime Danija Olma.

Već ranije se pisalo o interesu talijanskog velikana Milana, Olmo je čak i viđen u Milanu, ali od tog posla službeno nije bilo ništa.

Corriere dello Sport sada piše kako je ta priča ipak dosta realna i da je najveći konkurent Milana Borussia Dortmund, no Španjolac bi vjerojatno u Italiji dobio veću minutažu s obzirom na to da posrnuli div na mladima gradi novu momčad.

Ono što je oduševilo Milanove skaute je veliki skok koji je Olmo napravio u kratkom vremenu i njegova sjajna sposobnost prilagodbe i rasta. Talijani pišu kako može igrati na tri pozicije koje uključuju oba krila i poziciju iza napadača. Ostaje još samo pitanje cijene.

Iako se u našim medijima pojavila informacija da bi Olmo mogao otići i za više od 40 milijuna eura i tako srušiti sve rekorde na ovim prostorima i iako je u direktnom srazu zasjenio Joaoa Felixa iz Benfice, Talijani pišu kako mu cijena ipak neće biti toliko paprena.

Prema pisanju tamošnjih medija za Olma, kojem ugovor ističe 2021. godine, je potrebno izdvojiti oko 20 milijuna eura što je daleko ispod cifri koje se vrte na nogometnom tržištu i priljepljuju i puno gorim igračima od sjajnog Španjolca. Ako je vjerovati Talijanima, Olmo je na pragu Milana, a uskoro ćemo saznati jesu li u pravu, piše 100posto.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close