Serie A

AC Milan nikako na zelenu granu, Sampdoria odnijela bod sa San Sira

Utakmica je završila rezultatom 1:1, a strijelci pogodaka bili su iskusni Fabio Quagliarella (57'), da bi tri minute prije kraja za izjednačenje domaćina zabio Hauge (87').
Sport / Nogomet | 03. 04. 2021. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu utakmicu 29. kola talijanske Serie A na San Siru su odigrali Milan i Sampdoria.

Utakmica je završila rezultatom 1:1, a strijelci pogodaka bili su iskusni Fabio Quagliarella (57'), da bi tri minute prije kraja za izjednačenje domaćina zabio Hauge (87').

Od samog starta je bilo jasno kako gosti ne misle stajati u duplom bloku te putem kontranapda tražiti svoju priliku, već su se nadigravali s drugoplasiranom momčadi prvenstva i u konačnici zasluženo uzeli bod.

U prvih 45 minuta, skoro svi statistički podaci idu u prilog gostima. Imali su više udaraca u okvir gola, više kornara, Donnarumma je zabilježio čak tri obrane, a njihovi napadi bili su čak opasniji od onih domaćeg sastava.

Ipak, mreže se nisu tresle, a onda je u nastavku, u 57. minuti iskusni napadač Quagliarella iskoristio je jednu pogrešku vezne linije Milana, ostao potpuno usamljen na 30-ak metara od gola, a budući da je Donnarumma praktički bio na vrhu 16-erca, Quagliarela bez većih problema prebacuje prvog golmana Milana za vodstvo od 0:1.

Svega dvije minute kasnije, Silva, koji je prvi put evidentiran u sučevoj bilježnici u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, zaradio je drugi žuti karton pa je tako domaći sastav do kraja utakmice imao igrača više na terenu.

Odmah nakon toga Pioli u igru uvodi Rebića (umjeto Krunića), Tonalija, a 15 minuta kasnije i Haugea, a to se pokazalo ključnim potezom.

Milan je napadao, gosti se grčevito branili, ali su u konačnici ipak pokleknuli kad je mladi Norvežanin bio precizan tri minute prije kraja utakmice nakon asistencije Kessijea – 1:1.

Do kraja utakmice Milanezi nisu uspjeli doći do potpunog preokreta, ostalo je 1:1.

U sljedećem kolu Milan ide u goste Parmi, dok Sampdorija na domaćem terenu dočekuje Napoli.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close