Novo normalno i za Mostarce

Zrinjski se sprema za neobično europsko ljeto

HŠK Zrinjski u natjecanje će krenuti od 1. kola (27.8.), dok su termini preostala tri kola kvalifikacija 17. rujna, 24. rujna. i 1. listopada.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2020. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Europskog nogometnog saveza (UEFA) odlučio je da će se u kvalifikacijama za UEFA Europsku ligu igrati po jedna utakmica, a domaćin će biti određen ždrijebom.

HŠK Zrinjski u natjecanje će krenuti od 1. kola (27.8.), dok su termini preostala tri kola kvalifikacija 17. rujna, 24. rujna. i 1. listopada.

Podsjetimo, u europskim natjecanjima BiH će predstavljati nogometaši sarajevskoga Željezničara, Zrinjskoga iz Mostara i banjalučkoga Borca.

"Mi smo očekivali da ćemo biti nositelji, ali sada to ne znači ništa kada se igra jedan meč jer tu nema favorita bili nositelji ili ne. Po meni takav format može biti minus, ali i plus. Meni osobno to ne predstavlja neki problem", rekao je Slobodan Jakovljević koji vjeruje da će ekipa Zrinjskog biti spremna za kvalifikacije EL.

"Pripreme počinju 22. lipnja i imamo dva mjeseca da se uigramo. Prvenstvo počinje 1. kolovoza i možda ćemo te kvalifikacije dočekati spremniji nego ikad", zaključio je Jakovljević za SportSport.ba.

Foto: Bljesak.info / Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

Nemanja Bilbija je poručio kako će biti jako zanimljivo čekati ždrijeb i da će od njega mnogo zavisiti.

"Mogu reći da će nekim klubovima to dobro doći, a nekima neće. Dobro je da se našlo rješenje. Na prvu mogu reći da će biti jako zanimljivo čekati taj ždrijeb", kaže napadač Zrinjskog.

Zrinjski će, kao i naše ostale ekipe, konačno imati priliku uigrati ekipu pred europske susrete koje je do sada igrao obično prije početka našeg prvenstva. 

Nemanja smatra kako je to svakako pozitivna stvar.

"To je novina jer smo do sada prvo igrali europske mečeve. To je dobitak ovoga svega. Može se reći da je to pozitivna stvar".

"Poželjeli smo se nogometa i treninga. Trenirali smo nedavno i čekali odluku da li se prvenstvo nastavlja ili ne. Na kraju je donesena odluka o prekidu. Vjerujem da svaki igrač individualno trenirao i da će biti spreman za nove izazove. Nitko se nije susreo s ovako dugom pauzom. Nadam se da neće biti kod nas ozljeda i da ćemo imati priliku da se uigramo", zaključio je Bilbija u razgovoru za SportSport.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close