Napokon očepilo

Zrinjski s tri pogotka ispratio GOŠK

Plemići su na svom stadionu Pod Bijelim Brijegom slavili s 3:1.
Sport / Nogomet | 29. 07. 2018. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon tuzlanske gostujuće pobjede u prošlom kolu Zrinjski u susretu drugog kola Premijer lige protiv GOŠK-a nije imao prevelikih problema.

Foto: Bljesak.info / Ognjen Todorović sjajno šutira, Dalibor Kozić nemoćan

Plemići su na svom stadionu Pod Bijelim Brijegom slavili s 3:1. 

Golove su dali Rustemović (14. minuta), Filipović (19. minuta) i Aćimović (55. minuta). Vedin Kulović postigao je počasni gol za 'Lavove' u 78. minuti.

 

Foto: Bljesak.info / Miloš Filipović u duelu s Ragužom i Karamarkom
Foto: Bljesak.info / Bakljada Ultrasa nakon trećeg gola

Krenulo je Zrinjski ofanzivno od samog početka i već u 14. minuti stiže do vodstva. Filipovićev udarac je odlično obranio Kozić, ovaj igrač je potom izveo korner, a na pravom mjestu je Edin Rustemović koji pogađa za 1:0.

Nisu 'Plemići' stali nakon vodećeg gola već su krenuli i po drugi gol, a do njega su došli u 20. minuti. Lijepu akciju završava Miloš Filipović za sigurnih 2:0.

Zrinjski je potom malo stao na kočnicu. Očigledno zadovoljni rezultatom su se povukli i do kraja prvog dijela većih uzbuđenja nije bilo. GOŠK je jedino u posljednjem minuti prijetio preko Kulovića, ali je Soldo na mjestu i na odmor se otišlo vodstvom od 2:0.

Nakon deset minuta igre u nastavku domaći stižu i do trećeg gola. Novu odličnu akciju završava Aćimović za prednost od 3:0.

Imala je ekipa Ante Miše još nekoliko jako dobrih šansi u tim trenucima. Nisu davali predaha odbrani Gabeljana, ali je sjajni Kozić fantastično branio i spašavao je 'Lavove' prave katastrofe.

Uspio je GOŠK u 78. minuti da iskoristi jednu od rijetkih šansi. Vedin Kulović je sjajno primio loptu i zatim matira Soldu za 3:1, prenosi SportSport.ba.

Do kraja GOŠK propušta nekoliko odličnih šansi. Ramić je imao dvije zaista odlične šanse, ali se i Soldo istakao. Ostalo je 3:1 za Zrinjski koji je tako u novu sezonu ušao sa maksimalnih šest bodova iz dva odigrana kola.

 

Foto: Bljesak.info / Jedan od lakših terena mostarskih vatrogasaca

Rezultati 2. kola nogometne Premijer lige BiH:

Krupa - Široki 2:2
Tuzla City - Radnik 0:0
Sarajevo - Mladost 4:0
Zvijezda - Sloboda 1:1
Zrinjski - Gošk 3:1
Čelik - Željezničar 1:0

Tablica:

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close