Nema odmora pod Bijelim Brijegom

Zrinjski protiv mraka i ljutih rivala

Do odlaska na zimsku pauzu Zrinjski će biti domaćin i glavnim rivalima u borbi za titulu: Sarajevu, Željezničaru i Tuzla Cityju.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2019. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Već za vikend slijedi novo, 11. po redu kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon 10. kola Željezničar je lider s 22 boda, no odmah iza, s dva boda manje, nalaze se Tuzla City i Sarajevo, dok je četvrto mjesto trenutno u vlasništvu Zrinjskog, koji ima 19 bodova i koji se i dalje smatra jednom od glavnih favorita za titulu.

Uz Zrinjski, aktualnog prvaka Sarajevo i Željezničar, Tuzla City se također umiješala u vrh i pokazala da može da bude konkurentna, iako bi, bez dileme, mnogi u tom timu već danas potpisali sam plasman u Europu. No, s dosad prikazanim, Tuzla City bi mogla da igra bitnu ulogu do kraja sezone. Zrinjski je bio u jednom trenutku na dnu, ali je ostvario četiri pobjede na zadnjih pet mečeva i trenutno je uz Radnik, koji također ima četiri pobjede u pet posljednjih mečeva, u najboljoj formi. Željo ima tri pobjede i dva remija na prethodnih pet mečeva, a Tuzla City tri pobjede, remi i poraz.

Sarajevo je pobijedilo Borac uz dosta poteškoća, no dva trijumfa na prethodnih pet mečeva jasno sugerira da se bordo tim nalazi u rezultatskoj krizi i da još uvijek nije na nivou na kojem je bio prošle sezone.

Ipak, kada se sve sagleda, nakon 10 kola su upravo ekipe poput Želje, Zrinjskog, Sarajeva i Tuzle najviše pokazale i zasluženo su tu gdje jesu.

Ekipe koje se nalaze na vrhu, imaju težak zadatak - ostati gore i ostati konkurentan. Nema previše prava na kiks nijedan tim, a najteži period očekuje ekipu Zrinjskog.

Plemići, koji su se dobrim igrama u posljednje vrijeme vratili u sami vrh, morat će da prođu kroz jedan od težih perioda u sezoni. Pred njima je nekoliko baš teških i zahtjevnih utakmica, a svako prosipanje bodova moglo bi ih skupo koštati u konačnici.

Zrinjski sada dočekuje Široki Brijeg, koji je uvijek bio težak rival Mostarcima, a onda Pod Bijeli brijeg stiže FK Sarajevo, zatim će Zrinjski na noge Veležu u mostarskom derbiju, pa kao šlag na kraju dolazi dvoboj sa Željezničarem, prenosi SportSport.ba,

Olakšavajuća okolnost za Zrinjski je činjenica da tri od četiri superjaka meča igra kod kuće, mada, s obzirom na to tko su rivali, za svaki bod morat će igrači ovog tima dobro natopiti dresove.

Za razliku od Zrinjskog, rivali iz vrha imaju nešto povoljniji raspored, iako i Želju čekaju dvoboje s Tuzlom na Tušnju, s Borcem u Banjaluci, a i gostovanje Zrinjskom, dok Sarajevo u narednim utakmicama gostuje Mladosti, pa Zrinjskom, dočekuje Čelik i ide Slobodi...

Rezultati by SofaScore

S obzirom na to da je na stadionu Pod Bijelim brijegom nedavno započeo projekt rekonstrukcije reflektora mostarski klub je odlučio da promijeni satnicu svojih susreta.

Modernizacija reflektora će trajati neko vrijeme pa tako Plemići kada budu domaćini u ovoj polusezoni više neće igrati noćne utakmice.

Ovo znači da će se niz derbija igrati u dnevnom terminu s obzirom na to da Zrinjski već ovog vikenda dočekuje Široki Brijeg. Taj susret se igra u nedjelju od 16 sati.

Do odlaska na zimsku pauzu Zrinjski će biti domaćin i glavnim rivalima u borbi za titulu: Sarajevu, Željezničaru i Tuzla Cityju. Ovo znači da će se i utakmica osmine finala Kupa BiH u srijedu između Zrinjskog i Slobode također igrati u dnevnom terminu.

Kopirati
Drag cursor here to close