-1

Zrinjski preokretom do pobjede nad Centrom

Zrinjski je u odličnoj atmosferi nakon dosta uzbuđenja uspio svladati ekipu Centra 4:3 i još uvijek je najbliži pratitelj aktualnog prvaka Mostar SG s bodom zaostatka.
Sport / Nogomet | 09. 12. 2018. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi susret osmog kola Premijer Futsal lige BiH potpunosti je opravdao očekivanja.

Zrinjski je u odličnoj atmosferi nakon dosta uzbuđenja uspio svladati ekipu Centra 4:3 i još uvijek je najbliži pratitelj aktualnog prvaka Mostar SG s bodom zaostatka.

Početak utakmice pripao je gostima, Salčin pogađa stativu, u prilici je i Radmilović ali šutira pored gola. Ipak, bolju igru gosti su naplatili nakon nepunih pet minuta igre, gol postiže Huseinspahić. Domaći sastav je ušao vrlo brzo u probleme s prekršajima, dugo vremena su igrači trenera Tomičića igrali po pritiskom šestog akumuliranog.

Ipak u tom periodu ne samo da su uspjeli doći do izjednačenja, već i do osjetnije prednosti od tri gola. Prvo je Marić izjednačio, nakon čega u kratkom razdoblju golove postižu Ivanković i Bošković, pa je Zrinjski za pet minuta stigao do vodstva od 3:1.

Foto: Bljesak.info / HFC Zrinjski - FC Centar 4:3

Ipak, domaći nisu izdržali prave šesti prekršaj. S deset metara siguran izvođač kaznenog udarca je Radmilović u 17.minuti. Imali su svoje prilike na jednoj strani Raguž, na drugoj Radmilović i Salčin, ali se na odmor otišlo prednošću Zrinjskog 3:2. U ranoj fazi drugog dijela igrači Zrinjskog su u svega nekih 70 tak sekundi prijetili tri puta, ali ne mogu do izjednačenja.
 
Centar propušta svoje prilike preko Salčina, a onda gol za 4:2 postiže najbolji strijelac Zrinjskog, Ivanković za 4:2. Mogao je nakon toga Zrinjski vrlo lako prelomiti utakmicu, njegovi igrači imaju nekoliko prilika, ali nema gola. Gosti se "pune" prekršajima, pa se suočavaju sa šestim.
 
Srećom po njih Suton nije precizan, s deset metara pet minuta prije kraja. Za neiskorištene prilike Zrinjski je u finišu skoro kažnjen. Na minuti i 14 sekundi prije kraja Fočo vraća goste u igru i zamalo postaje junak utakmice.
 
U samom finišu ima veliku priliku nakon dodavanja Handžića, ali na drugoj stativi pogađa vanjski dio mreže i bodovi ostaju u Mostaru.

HFC Zrinjski - FC Centar 4:3 (3:2)

Gledatelja: 500. Suci: Goran Ilić (Doboj), Dušan Berak (Trebinje), Alen Velić (Bugojno). Delegat: Rade Kovač (Istočno Sarajevo)

Strijelci: 0:1 - Huseinspahić (5), 1:1 - Marić (10), 2:1 - Ivanković (13), 3:1 - Bošković (15), 3:2 Radmilović (17), 4:2 - Ivanković (32), 4:3 - Fočo (39)

Žuti kartoni: Marić, Bošković (Zrinjski), Handžić, Fočo, Radmilović (Centar)

Zrinjski: Dujmović, Skuhan, Suton, Ivanković, Raguž, Bošković, Šunjić, Sesar, Marić, Kalfić, Sušac, Vlaho, Zelenika, Livaja. Trener: Nikola Tomičić.

Centar: Seferović, Huseinspahić, Salčin, Radmilović, Handžić, Kapo, Boloban, Fočo, Arnautović, Sipović, Lokmer, Ždralović, Mulahmetović, Radmilović. Trener: Dženan Muminović
Kopirati
Drag cursor here to close