Malmo FF - HŠK Zrinjski 3:0

Zrinjski platio danak europskom neiskustvu

Ostaje vidjeti da li 'Plemići' 15. kolovoza na Pecari mogu prirediti senzaciju i izboriti play-off Europske lige.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2019. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Malmöa u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige na Swedbank stadionu svladali HŠK Zrinjski iz Mostara sa 3:0 (1:0).

Strijelci su Šveđane su bili Rasmus Bengtsson u 36. minuti, Anders Christiansen u 66., te Soren Rieks u 74. minuti.


Šveđani su od prve minute preuzeli terensku inicijativu te su nametnuli svoj ritam, dok su gosti iz Mostara teško uspijevali da pređu na protivničku polovinu. Ipak, bez obzira na prividnu dominaciju prvu priliku imao je Zrinjski. Rustemović je dubinskom loptom pronašao Govedaricu koji je izašao sam pred Dahlina, oklijevao je, pa je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Domaći su zaprijetili dvije minute kasnije Berget je šutirao s nekoliko metara, ali je Brkić sjajno intervenirao i loptu izbacio u korner.

Upravo nakon kornera pao je i vodeći gol. Safari je ubacio iz ugla, a u kaznenom prostoriju bh. predstavnika se poslije velike gužve najbolje snašao Bengtsson koji pogađa za 1:0.

U drugom poluvremenu manje-više identična situacija, s tim da su Plemići zaigrali nešto otvorenije, ali nisu ozbiljnije da zaprijete vrataru domaćih.

Do drugog gola Malmö je stigao u 66. minuti. Poslije lijepe akcije i Rosenbergove asistencije petom Brkića je matirao Christiansen. Osam minuta kasnije rezultat na semaforu se ponovo promijenio. Berget je šutira s ivice kaznenog prostora, Brkić je odbio loptu koja je stigla do Rieksa, a on je bez problema zatresao mrežu.

Do kraja susreta nije bilo rezultatskih promjena, ali niti većih uzbuđenja. Mostarci su bili nešto aktivniji, a dobru priliku u 89. minuti imao je Mandić nakon odličnog ubačaja Tičinovića. Na kraju je ostalo 3:0.

Uzvrat je za sedam dana, ali ne u Mostaru nego u Širokom Brijegu čiji stadion Pecara ima licencu za treće kolo kvalifikacija.

Na tom istom stadionu prošle godine Zrinjski je igrao s Ludogorecom i izvukao 1:1, ali je ispao zbog poraza u prvoj utakmici.

Nisu Šveđani, nego naši odavde: Navijači Zrinjskog uz povike mržnje dočekani u Malmou

Grupica od 20-ak 'švedskih navijača' dočekala je navijače Zrinjskog u Malmöu te im uputili brojne teške uvrede po nacionalnoj i drugoj osnovi.

Huligani su uzvikivali ''J***** vam mater ustašku'', ''ustaške p***e'' itd. Čak su neki od njih zaželjeli da svi Mostarci na povratku kući izginu tijekom vožnje.

Kopirati
Drag cursor here to close