Pogotkom Filipovića

Zrinjski pobijedio Slobodu

Sa četiri meča odigrana u Gabeli, Krupi na Vrbasu, Doboju kod Kaknja i Tuzli započela je nova sezona BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 21. 07. 2018. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 1. kola Premijer lige BiH, večeras je na Tušnju, pred oko 1.500 gledatelja, Sloboda poražena u susretu sa Zrinjskim rezultatom 0:1 (0:1).

Jedini gol postignut je u 31. minuti, a strijelac pomalo čudnog gola bio je Miloš Filipović.

Napadač Mostaraca s desne strane je u visokom luku loptu poslao na suprotnu stranu terena. Teško je reći da li je želio nabaciti nekome od suigrača ili iznenaditi vratara domaćih, ali se dogodilo ovo drugo. Lopta je pogodila desnu vratnicu, odbila se prema domaćem vrataru Goranu Vuklišu, pogodila ga u potkoljenicu i odbila se ka mreži.

Iako je Vukliš pokušao da je izbaci vani, ona je prešla crtu toliko da je sudac Adis Mulahasanović ispravno pokazao na centar – 0:1. Na taj način Zrinjski je bez ijedne šanse došao u vodstvo, a pokazat će se da je ovaj čudni pogodak odlučio pobjednika susreta. Ruku na srce, utakmica je bila nezanimljiva i bez većih uzbuđenja pred vratima jedne ili druge momčadi.

Zrinjski je imao veći posjed lopte, ali to nije kapitalizirao prilikama za još koji gol. S druge strane, Sloboda je napadala jalovo, a činjenica da su domaći igrači prvi šut u okvir gola uputili u 60. minuti, dovoljno govori koliko je opasna bila postava domaćeg trenera Milenka Bošnjakovića. Zrinjski je ovom pobjedom krenuo u obranu naslova trostrukog prvaka BiH, dok igra Tuzlaka upućuje na zaključak da će teško ostvariti ambicije vezane za borbu ka gornjem dijelu prvenstvene tablice, prenosi Fena.

Inače, sa četiri meča odigrana u Gabeli, Krupi na Vrbasu, Doboju kod Kaknja i Tuzli započela je nova sezona BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na rasporedu su bila četiri meča, od kojih je samo jedan završio bez golova. Ekipa Željezničara teško je slavila u Gabeli kod GOŠK-a, a bilo je 1:0 za tim sa Grbavice.

Strijelac jedinog gola bio je Zec u 75. minuti. Krupa je bila bolja od Čelika na svom terenu sa 3:1. U intervalu od pete do 20. minute domaći su postigli dva gola.

Prvo je pogodio Maktina, a onda i Koljić za sigurnih 2:0, koje je ugrozio Dedić u 23. kada je pogodio za smanjenje rezultata. Prva tri boda osigurao je Koljić u 71. minuti postavivši konačan rezultat.

Mladost iz Doboja kod Kaknja igrala je protiv novajlije u ligi, Zvijezde 09 iz Stanišića, a nakon 90 minuta igre susret je završen bez golova.

Svi ovi mečevi igrali su se u 17:30. 

Liga se nastavlja u nedjelju, 22. srpnja kada će u Bijeljini snage odmjeriti Radnik i Sarajevo, dok će Široki Brijeg ugostiti Tuzla City, novajliju u društvu najboljih Premijer lige BiH. Utakmica Radnik - Sarajevo igra se u 17:30, dok Široki i Tuzla City igraju u 20:30 na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close