Kup BiH

Zrinjski krpi rupe pred Koševom

Zbog crvenog kartona u nedjelju pravo nastupa neće imati Hrvoje Barišić, Ivan Čurjurić, Abid Mujagić i Nermin Hajdarević ne konkuriraju za utakmice Kupa
Sport / Nogomet | 26. 02. 2019. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Plemići' su u utorak odradili posljednji trening pred utakmicu četvrtfinala Kupa BiH u kojoj će protivnik Mostaraca biti FK Sarajevo.

Veznjak Marko Perišić pred sutrašnji meč izjavio je da vjeruje da će odluka oko putnika u polufinale pasti tek u Mostaru.

"Teška utakmica za nas. To će biti težak dvomeč i svi to znaju. Mislim da će se odlučivati na našem terenu za prolazak. Idemo u Sarajevo da izvučemo što bolji rezultat. Atmosfera je dobra, imamo par ozlijeđenih igrača, ali imamo dovoljno kvaliteta da začepimo sve rupe", rekao je Perišić za SportSport.ba.

Blaž Slišković je na put poveo sljedećih 18 nogometaša: Soldo, Brkić, Jakovljević, Kadušić, Galić, Gojković, Čirjak, Perišić, Rustemović, Filipović, Marković, Bekrić, Pezer, Stanić, Bekić, Stojkić, Veselinović, Savić.

Zbog crvenog kartona u nedjelju pravo nastupa neće imati Hrvoje Barišić, Ivan Čurjurić, Abid Mujagić i Nermin Hajdarević ne konkuriraju za utakmice Kupa jer su u prvom dijelu sezone upisali nastupe za FK Željezničar, FK Mladost i NK GOŠK, a Staniša Mandić još uvijek nije registriran.

Zbog ozljeda u kombinacijama neće biti Damira Šovšića i Marka Bencuna.

Glavni sudac bit će Zoran Grbić iz Prijedora, dok će njegovi pomoćnici biti Damir Lazić (Brčko), Radislav Kačavenda (B. Gradiška), Dragan Petrović (Banja Luka), Ermin Sivac (Zenica) i Miloš Gigović (B. Gradiška).

Pored utakmice na Koševu sutra se igraju još dvije utakmice četvrtfinala Kupa BiH. Od 14:30 sati igrat će TOŠK i Zvijezda Gradačac, dok će se meč između Širokog Brijega i Borca igrati od 17 sati. Utakmica između Klisa i Sloge iz Gornjeg Crnjelova je na rasporedu 5. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close