Najednom se otvorilo

Zrinjski ima bolji raspored od Sarajeva

Na Koševu je pobijeđen možda i najbolji tim u državi. Možda najbolji. Jer Zrinjski još ima priliku dokazati drukčije.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2019. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest bodova zaostatka, devet kola do kraja. Može li to Zrinjski? U teoriji, sve je moguće, no Plemići su ove sezone poprilično nepredvidljivi, što je uostalom dokazao i trijumf na Koševu kojeg je malo tko očekivao.

No, ako malčice pročešljamo kako su u zadnje vrijeme igrali s preostalih devet rivala i okolnosti u kojima ih čekaju te utakmice, možemo zaključiti – da će biti samo do njih. A lider Sarajevo ako kiksa, kiksa…

Unazad dva kola, bilo je gotovo. Sada nije. Jer plus jedanaest Sarajeva istopilo se na plus šest. I Husref Musemić je rekao da preostalih šest može nestati u dva iduća kola, ali u Zrinjskom, koliko god to bilo privlačno, ne bi smjeli previše viriti u tuđe dvorište.

Imaju Pod Bijelim brijegom dovoljno svojih problema, ili su ih imali? Je li ih pobjeda na Koševu sve otpuhala? Sigurno nije, ali lakše se diše. Lakše i zbog činjenice da se nijedan od preostalih rivala do kraja sezone ne čini kao bauk. Uostalom na Koševu je pobijeđen možda i najbolji tim u državi. Možda najbolji. Jer Zrinjski još ima priliku dokazati drukčije.

Foto: Bljesak.info / 1/8 Kupa BiH - Zrinjski - Krupa 

Protiv Krupe Plemići su prošle godine ostvarili pet pobjeda (jednu u Kupu), sljedeći ih je rival samo jednom dobio – u studenom 2017.

Foto: Bljesak.info / Tko je brži – Frane ili Zec?

I nakon Krupe Mostarci igraju kući, ali protiv Želje koji je u zadnjim obračunima bio bolji – Plavi su u kolovozu prošle godine slavili 2:0 na Grbavici, a zatim u listopadu minimalno bili bolji u Mostaru. Ipak, forma tima s Grbavice nije najbolja, usprkos povratku Amara Osima, i tu leži olakotna okolnost.

Sa Širokim je uvijek tijesno, bilo je tako i u prvoj proljetnoj utakmici (1:1), ali tim s Pecare do novog će Hercegovačkog derbija sigurno odigrati dvije utakmice više (u polufinalu Kupa s TOŠK-om), a to, i činjenica da se Goce Sedloski još bori za Europu, može olakšati posao Mostarcima koji ništa ne moraju, ali mogli bi.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski (Dražen Bagarić)

Nadalje, slijedi domaća utakmica sa Slobodom koju je Zrinjski pobijedio u pet zadnjih utakmica, koja trenutno za pobjedu ne zna pet kola.

Gostovanje kod Mladosti pak, moglo bi biti neugodno. U Doboju kod Kaknja Plemići prošlog mjeseca prvi put nisu pobijedili Mladost, no možda to bude poseban motiv.

Domaća utakmica s Radnikom nakon toga? Slično kao i sa Mladosti. Momčad iz Bijeljine prošlog je mjeseca u Mostaru otkinula Zrinjskom bod i to (opet) motiv više za Baku i društvo.

Foto: Bljesak.info / Dvoboj Advana Kadušića i Fenana Salčinovića na Bilinom polju

Čelik u Zenici nikada nikomu nije bio lagan zalogaj pa neće biti ni Zrinjskom. Uz to, Zeničani su u zadnje vrijeme jako dobri, ali potrebno je imati i takvog rivala, piše mostarski Dnevni list. U predzadnjoj utakmici sezone Zrinjski će u Mostaru dočekati Tuzlu, koju je pobijedio u zadnja tri obračuna, u zadnjoj ide na noge Zvijezdi, koja je ovog proljeća bila bolja (1:0), ali trenutno sedam utakmica ne zna za pobjedu.

Foto: Bljesak.info / Trener Plemića Blaž Slišković

Nije da je svaki od navedenih razloga za optimizam garancija rezultata, ali u kombinaciji s činjenicom da Zrinjski za razliku od Sarajeva ‘ne mora’, moggli bi napraviti razliku.

Što se konkretno idućeg rivala Krupe tiče, struka će biti bez kartoniranog veznjaka Marka Perišića, ali on je i na Koševu startao s klupe. Postava Brkić, Galić, Jakovljević, Gojković, Stojkić, Pezer, Rustemović, Čirjak, Čurjurić, Stanić, Mandić mogla b lako krenuti i u 25. kolu, ali znajući Sliškovića – vjerojatno će biti izmjena.

Rezultati by SofaScore

Zrinjski u PL do kraja sezone

Zrinjski – Krupa
Zrinjski – Željezničar
Široki Brijeg – Zrinjski
Zrinjski – Sloboda
Mladost – Zrinjski
Zrinjski – Radnik
Čelik – Zrinjski
Zrinjski – Tuzla
Zvijezda – Zrinjski

Kopirati
Drag cursor here to close