Crtice s slovenskih priprema

I Utrecht u mislima

U Zrinjskom vjeruju da će nakon Akademije odigrati još dvije utakmice pa je klub službeno poručio: “Ušli smo u srpanj!
Sport / Nogomet | 03. 07. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preostala je još današnja pripremna utakmica s Murom, nakon koje Zrinjski otvara novu sezonu, koja će početi gostovanjem u Skoplju.

Zrinjski je odigrao dvije od tri planirane pripremne utakmice u pripremama. Razbio je slovenskog drugoligaša Krško 5:1, poražen je od Intera 1:2.

Danas u 18 sati protiv Mure će odraditi generalku za prvu utakmicu nove sezone, za gostovanje u Skoplju kod Akademije Pandev, na rasporedu 11. ovog mjeseca. Sedam dana kasnije uslijedit će uzvrat u Mostaru, a onda bi, nadaju se Plemići, mogle doći još dvije utakmice u Europi, s Utrechtom, koje bi se kao takve itekako uklopile u zahtjevan raspored srpanja. Ali da ne žurimo sa zaključcima…

"Najvažnije da pripreme prolaze bez ozljeda, Stojkić ima manjih problema, ali nadamo se da će nam se brzo vratiti", raportirao je stanje s priprema u Čatežu veznjak Edin Rustemović pa se osvrnuo na zadnju provjeru.

"Rezultat protiv Intera je bio u drugom planu, najvažnije se dobro spremiti za Akademiju Pandev", dodao je.

Bolji bi rezultat sigurno dao više samopouzdanja uoči puta u Skoplje, ‘puta u nepoznato’, i vjerojatno se zato i ističe to da je ‘bio u drugom planu’. Ipak, Mostarce može radovati to prvo poluvrijeme, u kojem su bili ravnopravni sa hrvatskim prvoligašem (1:1), tih 45 minuta trebale bi pokazati kako dalje, kako danas protiv Mure.

A Slovenci su ozbiljan rival. Da je tako, pokazuje podatak da će i oni igrati kvalifikacije za Europsku ligu – nakon današnjeg sraza sa Mostarcima, u subotu će odraditi generalku za gostovanje Maccabiju iz Haife.

Što se Mostaraca tiče, bit će danas zanimljivo vidjeti hoće li trener Hari Vukas protiv Mure krenuti s istom ekipom koja je startala u Zaprešiću (Soldo, Kadušić, Jakovljević, Barbarić, Rugašević, Rustemović, Šovšić, Čurjurić, Mandić, Govedarica i Hadžić), ili će se možda odlučiti za neku ‘srednju vrijednost’ iz te prve dvije utakmice? Kako god bude, startnih jedanaest kontra Mure vjerojatno će biti i početna postava za Akademiju.

Dok će Makedoncima duel na rasporedu onog tamo četvrtka biti prvi u mladoj povijesti kluba, oni će se druge strane biti 22. protivnik Zrinjskog na međunarodnoj sceni, drugi makedonski nakon Rabotničkog 2007. godine, piše mostarski Dnevni list.

Vlasnik Akademije, kapetan reprezentacije Sjeverne Makedonije Goran Pandev, nedavno je izjavio kako je priželjkivao baš Zrinjski, a ostaje vidjeti hoće li se pokajati zbog svoje želje.

No iako je Zrinjski favoriti na papiru, njegova Akademija se ozbiljno, jako ozbiljno zagrijala za Europu pa je odigrala čak šest utakmica, no momčad je imala i velikih problema, jer ju je dobrim dijelom pokosio virus pa pripreme sigurno nisu bile idealne.

U Zrinjskom vjeruju da će nakon Akademije odigrati još dvije utakmice pa je klub službeno poručio: “Ušli smo u srpanj! Očekuje pripremni susret protiv Mure, nakon kojeg se okrećemo natjecateljskom dijelu sezone! Na rasporedu su zanimljivi susreti, a svi očekujemo da će svoje mjesto u kalendaru zauzeti i nizozemski Utrecht.”

Kopirati
Drag cursor here to close