Rezime kola

Željezničar polako gradi prednost, čeka se reakcija ostalih

Dvanaest bodova iz četiri utakmice uz gol razliku 9:1 ima vodeći sastav lige i Amar Osim je svakako može biti prezadovoljan ostvarenim.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2020. u 11:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željezničar je jedina momčad koja je uspjela sakupiti dvoznamenkasti broj bodova na startu sezone. Dvanaest bodova iz četiri utakmice uz gol razliku 9:1 ima vodeći sastav lige i Amar Osim je svakako može biti prezadovoljan ostvarenim.

Možda igra plavih s Grbavice nije pretjerano gledljiva, ali ono što je za ovu momčad najvažnije rezultat je tu. Uz, to Željezničar je prošao dva gostovanja, koja su godinama kako za njih tako i za većinu momčadi tradicionalno neugodna, Bijeljinu i Tušanj poprilično lako. Štilić i Lendrić su u odličnoj formi, a njima se priključio i Mujezinović koji je u četiri utakmice zabio isto toliko golova. Na Tušnju su golovi Lendrića i Mujezinovića bili produkt lijepih, ali prije svega jednostavnih akcija. Sloboda u ovom trenutku definitivno nema momčad koja bi mogla na pravi način zaprijetiti najboljima, što se vidjelo u susretu protiv Željezničara.

Borac je protiv Zrinjskog u Banja Luci koristio toliko puta viđeni i oprobani recept za naše terene. Rani gol, pa onda prepuštanje lopte protivniku uz traženje prilike iz kontri. Uspjeli su u tome, jer je iz prve ozbiljnije akcije, Vranješ savladao Horkaša. Vjerojatno u nekim drugim situacijama obrana Zrinjskog bi intervenirala na bolji način, ali kada stvari krenu loše onda je obično to tako.

U poređenju s dugim poluvremenima susreta protiv Veleža i Radnika, sada jeste Zrinjski bolje izgledao, njegovi igrači su uspjeli u par navrata opasno zaprijetiti, ali sada nema i realizacije. Ovo je već treća utakmica bez postignutog gola Plemića, ukupno računajući i susret protiv Olimpika, 278 minuta, što je dodatna briga za Žižovića.


Široki Brijeg je vrlo lako mogao biti uz bok Željezničaru, ali nije jer njegovi igrači nisu uspjeli sačuvati stečenu prednost kako protiv Veleža, tako i kontra Radnika. U Bijeljini su jedni i drugi imali svoje prilike, ali je Široki prvi stigao do prednosti nakon poprilično slabe reakcije domaćih igrača. Prvo Motike, pa Novakovića, dok je Koraksić kasnio u bloku.

Međutim, ni obrana Širokog nije nabolje reagirala jer je Šarić imao dovoljno prostora kod gola za izjednačenje. Radnik je pokazao kako se zna obraniti, ne izgubiti, ali još uvijek nema pobjede. 

Velež je opravdao status favorita protiv Krupe. U utakmici kakva se i očekivala, momčad Feđe Dudića jeste imala problema ali prije svega s realizacijom. Međutim, nisu igrači Veleža gubili glavu i strpljivo su stezali obruč oko gola Kolaka, pa na kraju zasluženo slavili. Velež je prošao neugodan period na startu, relativno se oporavio nakon teškog poraza na Grbavici i sada ima priliku ako iskoristi uvjetno rečeno nešto lakši ždrijeb da se probije još bliže momčadima na vrhu ljestvice. Krupa je pokušala u Mostaru defenzivnom varijantom koja može dati nekada rezultata, ali u kontinuitetu teško. 

Sve ono što nisu uspjeli zabiti u prethodna tri kola, nogometaši Tuzla Cityja su naplatili u Doboju kod Kaknja. U jednoj palo čudnoj utakmici, jer domaći igrači su imali svoje prilike u prvom poluvremenu, ali su gosti zabijali sa svakim prelaskom centra. Čak su gosti ostali bez vratara Fejzića koji je dobio crveni karton, ali su opet maksimalno koristili svoje prilike u nastavku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close