Ivan Čurjurić

Zadarski veznjak pred vratima Zrinjskog?

Čurjurić se ovog mjeseca razišao s Željezničarom i nakon šest mjeseci napušta Grbavicu. On je u plavom dresu u 18 premijerligaških utakmica postigao jedan gol i imao je četiri asistencije.
Sport / Nogomet | 27. 01. 2019. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski dosad ove zime nije doveo niti jedno zvučno ime, ali svi oni koji pomno prate rad mostarskog premijerligaša znaju da to vjerojatno nije to – do početka drugog dijela sezone itekako je moguće da Pod Bijeli brijeg sleti neko provjereno ime. Čak i u završnom tjednu priprema.

Vasilije Kolak, Renato Gojković, Nikola Rodin i Abid Mujagić. To je zasad to što se novih imena u Mostaru tiče, a nijedno od njih nitko se u klubu ne usuđuje prozvati pojačanjem.

Za Kolaka je rečeno da će pojačati konkurenciju među vratnicama, Gojković i Rodin dva su mlada stopera, Mujagić bi trebao uskočiti na poziciju koju je okupirao Ognjen Todorović, ali u Mostar nije došao sa nekom spektakularnom statistikom iz prvog dijela sezone, u kojoj je nosio dres Mladosti iz Doboj Kaknja – iako, bila mu je neznatno bolja od Todorovićeve, a on nije odigrao jesen za pamćenje.

Početkom sljedećeg tjedna novi ''Plemić'' mogao bi postati 30-godišnji zadarski veznjak Ivan Čurjurić.

Čurjurić se ovog mjeseca razišao s Željezničarom i nakon šest mjeseci napušta Grbavicu. On je u plavom dresu u 18 premijerligaških utakmica postigao jedan gol i imao je četiri asistencije.

"Mojih predivnih šest mjeseci u Sarajevu i klubu kao što je Željezničar je došlo do kraja. Napuštam Želju u ovom prijelaznom roku. Napuštam klub koji mi je puno dao u ovo malo vremena. Bila je velika čast isto tako i odgovornost biti dio takvog kluba. Još jednom hvala svima, a posebno navijačima koji su me podržavali od prvog dana", tada je napisao Čurjurić na Facebooku.

Sada je na pragu Zrinjskog i očekuje se da potpiše ugovor sa aktualnim prvakom BiH i trenutno drugoplasiranom ekipom Premijer lige BiH.

Kako god bilo, navijači se sada pitaju ‘je li to sve’? Uprava im to nije službeno poručila, ali povijest jeste – ne očajavajte. Jer praksa da Zrinjski u kasnoj, zapravo završnoj fazi priprema dovodi zvučna imena već je ustaljena. Ovdje namjerno ne spominjemo izraz prijelazni rok, jer zapravo je u Premijer ligi pomalo nevažan kao takav – obično to nisu transferi, nego dolasci slobodnih, igrača bez ugovora, nema odštete. A kao takvi, kasno su se Mostarcima priključili neki zvučni igrači. Primjeri su Nemanja Bilbija koji je potpisao 11. veljače, Kenan Pirić (1. veljače), Danijel Graovac koji se na posudbu vratio 15. veljače, Samir Bekrić u Mostar stigao 19. veljače… Ima ih još takvih i po svemu sudeći – bit će ih.

Kopirati
Drag cursor here to close