#IZBACK

Vratio se Zlatan da oživi Milan i Seriju A

Ove sezone Milan je gubio od Intera, Rome, Lazija, Juventusa, Atalanta im je utrpala pet komada i Šveđanin je posljednja prilika Bobanu i društvu da pokušaju spasiti koliko je to moguće ovu sezonu.
Sport / Nogomet | 03. 01. 2020. u 13:10 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dresu Milana je odigrao 85 utakmica, ukupno 7171 minutu. Zabio je 56 golova, sakupio 24 asistencije uz 14 žutih i tri crvena kartona. S njim je Milan osvojio posljednja dva trofeja, naslov prvaka 2011 i domaćeg Superkupa.

Sada je Zlatan Ibrahimović ponovo tu, nakon osam godina u svojoj 39. Da vrati u život posrnulog diva, da probudi uspavanu Seriju A.

" Oduvijek je on sam odlučivao o svojoj sudbini, osim tom prigodom. Zajedno smo osvojili Scudetto u njegovoj prvoj godini, zadnji za Milan prije nego što je Juventus započeo svoju rekordnu seriju, i Superkup Italije 2011. godine.
Jednostavno smo ga morali prodati kako bismo "izbalansirali knjige". Iako smo imali drugačije planove, u siječnju 2012. sve je učinjeno da se Alexandre Pato pridruži PSG-u i doveli bismo Carlosa Teveza iz Manchester Cityja. To bi bio par iz snova "Ibra - Tevez", ali je na kraju sve propalo", prisjeća se Adriano Galliani, desna ruka Silvija Berlusconija.

Zlatan i Adriano su bili veliki prijatelji, ali je onda puklo, nisu razgovarali dvije godine.

"Zlatan će donijeti dah svježeg zraka. Tehnički on može napraviti razliku, fizički je dominantan na terenu, vrlo brzo će se uklopiti. Za trideset i jednu godinu koliko sam proveo u Milanu, ja nikad nisam vidio igrača kao što je Zlatan, koji će svoje suigrače vući do maksimuma", kaže danas Galliani želeći da demantira sve one koji sumnjaju da Zlatan to može napraviti, sada, danas, kada je Šveđanin na zalasku karijere.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Same Zlatan. Different Devil. @acmilan Arrivo

Objavu dijeli Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Ibrahimović jeste u godina, možda u početku neće sve teći onako kako je to planirao on, Milan, ali je sigurno da će na terenu ginuti, nuditi uvijek sto posto. Na treningu, utakmici, pa je svakako i to jedan od razloga zbog kojih se svi njegovi ispadi, sukobi sa suigračima nekako zaboravljaju.

U Milan stiže kada je ovaj klub tek na jedanaestom mjestu sa svega 17 bodova na kontu. Ove sezone su gubili od Intera, Rome, Lazija, Juventusa, Atalanta im je utrpala pet komada i Šveđanin je posljednja prilika Bobanu i društvu da pokušaju spasiti koliko je to moguće ovu sezonu. Sami dolazak je naravno poput manjeg potresa zaljuljao Italiju, Milan, njegove navijače, medije, ali sigurno će nakon svega reagirati i oni najbolji što bi opet Seriju A moglo podići, donekle vratiti tamo gdje je bila krajem osamdesetih pa sve kasnije devedesetih godina, sa svim svojim zvijezdama daleko ispred.

Jučer kasno popodne Zlatan je potpisao ugovor do kraja sezone. Za pola godine će zaraditi 3 milijuna eura, plus bonus za golove, rezultate. Ispune li određeni uvjeti, Zlatan može produžiti ugovor za još jednu sezonu, a onda bi mogao dobiti 4,5 milijuna eura.

"On je ratnik, vođa, igrač s ogromnom željom za pobjeđivanje, njegov doprinos će biti ključan", kaže trener Milana Stefano Pioli.

Ostaje samo pitanje, tko će biti glavni? Zlatan ili on?

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close