-1

Vodi li Velež rat s Olimpikom koji ne mogu dobiti?

Mustafa Kodro je vodio momčad u susretima protiv TOŠK-a, Zvijezde i Slavena i sasvim sigurno će to raditi i u susretu sa Metallegheom koji se igra u subotu.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2019. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do prije samo dva mjeseca sve je izgledalo idealno. Velež je bio čvrsto na vrhu ljestvice, iza sebe je držao momčad Olimpika na lijepih sedam bodova prednosti. No danas je slika znatno drukčija.

Drugi dio sezone otvoren je sigurnom pobjedom protiv Čapljine, a onda je stigla utakmica u Goraždu. Poraz koji je, kako se sada stvari razvijaju, ostavio i dublji trag na momčad i sami klub nego što je to izgledalo u prvi mah. Poraz nakon kojeg se puno toga izdogađalo, stvari koje nemaju veze sa čistim nogometom isplivale su na površinu. Od utakmice sa Goraždom atmosfera se podgrijavala za ‘utakmicu odluke’ na Otoci. Još jednu koja je imala svoj uvod, ali i kako se to obično kaže – treće poluvrijeme.

Posljedice tog trećeg poluvremena Velež je osjetio na svojoj koži svega dva dana prije utakmice u Jajcu – kada je obznanjeno da će zbog verbalnog sukoba na otoci trener Ibrio Rahimić biti kažnjen s četiri mjeseca suspenzije!

Čini se kako je svoju odluku Disciplinska komisije NS FBiH donijela u najgorem mogućem trenutku po Velež. U situaciji kada momčad vodi mrtvu trku sa Olimpikom, kada se priprema za izuzetno važno gostovanje, možda čak i presudno.

Jer gledajući raspored Veleža do kraja sezone, posebno na gostujućim terenima, još bi eventualno utakmica u Gračanici mogla biti približno teška ili neugodna. S svakim novim rezultatom, odlukom, strahovi i bojazan navijača da bi u eventualnoj ‘kuhinji’ ovog proljeća mogao nastradati Velež, pokazuju se ispravnim – iako je Velež i dalje prvi na ljestvici.

Olimpik je tražio načina kako bi tijekom ovog proljeća oslabio Velež, koristio je dozvoljena i nedozvoljena sredstva pa je čini se dobrim dijelom uspio. Jednostavno, u tom svojevrsnom psihološkom nadmudrivanju, Velež je izvukao deblji kraj.

Jer četiri mjeseca koliko je kažnjen Rahimić svakako nije malo razdoblje, posebno ako se zna da prvenstvo završava prvog dana lipnja mjeseca.

Naravno da mnogi očekuju kako će Velež kao klub žaliti na ovu odluku, ali ostaje pitanje koliko će to u ovom trenutku pomoći ili koliko u ovom trenutku to može promijeniti neke stvari. Čak i kad bi kojim slučajem kazna bila prepolovljena, to ne bi promijenilo situaciju. Zbog toga je u klubu najavljena i sjednica Upravnog odbora…

" Upravni odbor održat će sjednicu pa ćemo vidjeti. Kazna je teška, jer ostajemo bez šefa stručnog stožera do kraja sezone. Vidjet ćemo kako ćemo reagirati, da li ćemo se žaliti i što eventualna žalba može promijeniti. Neke komentare davati, bilo bi samo dolijevanje ulja na vatru, a to je ono što nam najmanje treba u ovom trenutku", kaže za Dnevni list direktor Veleža Džemil Šoše.

Bilo kako bilo, nekog velikog prostora za manevar u taboru Veleža nemaju, Mustafa Kodro je vodio momčad u susretima protiv TOŠK-a, Zvijezde i Slavena i sasvim sigurno će to raditi i u susretu sa Metallegheom koji se igra u subotu.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close