'Lavovi' uzeli tri boda

Velika pobjeda GOŠK-a nad Željezničarom

Nakon 12 kola Željezničar zauzima treće mjesto na ljestvici sa 22 boda, pet manje od lidera Sarajeva i tri manje od drugoplasiranog Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 30. 09. 2018. u 21:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši GOŠK-a pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Željezničara sa 2:1, u posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige BiH. Pogodak za Željezničar postigao je Krpić u 85. minuti iz penala, dok su strijelci za GOŠK bili Đajić u 27. i Ramić u 90. minuti iz penala.

Željezničar je tako priredio još jedno razočarenje svojim navijačima. Plavi sa Grbavice su nakon dva remija u nizu upisali poraz i tako izgubili korak za vodećim ekipama, Sarajevom i Zrinjskim.

Prvo poluvrijeme protklo je u izjednačenoj igri. Željezničar je od početka pokušavao doći do pogotka, ali bez ideje u napadu, dok su i gosti pokazali da u Sarajevo nisu došli da se brane. Igrali su otvoreno, a u pojedinim momentima su kontrolirali igru.

Prvu priliku Željezničar je imao u 4. minuti preko Blagojevića čiji udarac brani Kozić. Uzvratio je Kulović udarcem s 15 metara po zemlji, ali bez problema za golmana Željezničara.

Najveću priliku domaći su imali u 13. minuti kada Zec ne zahvaća loptu na samo pet metara od gola, nakon centaršuta Šehića. Šest minute kasnije Hasanović je pokušao sa više od 30 metara, ali loptu ispod prečke "vadi" Kjosevski.

Ereiz u 24. minuti dolazi u priliku za gol, ali ne zahvaća najbolje loptu, dok u 27. minuti Đajić, nakon kornera Veje, najviše skače u šesnaesercu domaćih i glavom postiže gol.

Nakon primljenog gola Željezničar je svim snagama krenuo po izjednačenje. U 32. minuti Karamarko je zamalo pogodio vlastiti gol, a samo minutu kasnije udarac Bogićevića brani Kozić. Posljednju priliku Željezničar je imao u 45. minuti preko Šabanadžovića koji šutira pored gola.

U drugom poluvremenu domaći su sve snage usmjerili u napad, ali i dalje bez ideje i prilika. Gosti su se opredijelili za obranu, a iz kontranapada su pokušavali da zaprijete golu, što im je zamalo i pošlo za rukom u 73. minuti, kada Kulović sa 18 metara šutira preko gola.

Deset minuta kasnije penal za Željezničar. Krpić je oboren u šesnaestercu gostiju, sudac je pokazao na bijelu točku, a najbolji strijelac ekipe s Grbavice preuzeo je odgovornost u svoje ruke i snažnim udarcem postigao pogodak, svoj osmi u sezoni.

Do kraja su domaći bezuspješno pokušavali doći do pobjede, a u sudačkoj nadoknadi su imali dobru priliku, ali je golman GOŠK-a dobro obranio.

U sudačkoj nadoknadi sudac Topalović dosudio je jedanaestarac za GOŠK, a precizan sa bijele točke bio je Ramić za veliku pobjedu ekipe iz Gabele. Nakon 12 kola Željezničar zauzima treće mjesto na ljestvici sa 22 boda, pet manje od lidera Sarajeva i tri manje od drugoplasiranog Zrinjskog.

Neretljak: Utakmica Željezničara protiv Slobode mi je puno pomogla

Trener Goška Mato Neretljak zadovoljan je igrom svojih igrača i pobjedom na Grbavici protiv Željezničara sa 2:1 u posljednjem meču 12. kola Premijer lige BiH.

Neretljak, koji je nedavno preuzeo ekipu, na Grbavici je s pretposljednjom momčadi Premijer lige BiH odnio bodove.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice izjavio je da je ovo pobjeda njegovih igrača, koji su ostavili "srce na terenu" i pružili maksimum.

''Teška utakmica, ja sam imao praktično samo jedan trening s ovom ekipom. Znali smo vrline i mane i mislim da smo ih iskoristili, te zasluženo pobijedili. Tek sam došao u klub i ja sam taj koji je unio malo živosti, što sam mogao u ovaj jedan ili dva treninga'', kazao je Neretljak. 

Naglasio je da je analizirao igru Željezničaru u meču protiv Slobode te da mu je taj meč mnogo pomogao u određivanju taktike.

 ''Držali smo presing, ne možda kao Sloboda, ali Željo je kvalitetniji tim. No, ta utakmica mi je puno pomogla. Željezničar teško igra pod pritiskom, ovo je veliki klub koji mora igrati napadački. Poštujem Odovića i vjerujem da je pravi izbor za klub ali mu treba dati vremena'', zaključio je trener Goška.

Rezultati by SofaScore

Odović: Kriza došla do kulminacije, zaslužujemo sankcije

Trener Željezničara Milomir Odović bio je vidno razočaran igrom i rezultatom svoje eipe u meču protiv Goška.

Odović ističe da je ekipa već neko vrijeme u krizi koja je kulminirala večerašnjim porazom te da prihvala sve moguće sankcije, kako za sebe tako i za igrače.

''Definitivno smo lagano ušli u krizu koja je danas kulminirala, kažnjeni smo za onu prethodnu utakmicu koju smo još slabije odigrali. Osjećam veliku odgovoronost, nadam se da će se i igrači malo zamisliti i nadam se što prije početi više davati'', kazao je Odović na konferenciji za novinare nakon meča.

Ističe da će u klubu razmotriti sve opcije. te da zaslužuju sankcije.

''Činjenica je da prvih pola sata uvijek slabo igramo i to se dogodilo i danas. Dok nismo primili gol bili smo katastrofalni, onda počinjemo malo bolje igrati ali tada je panika, pritisak. Neke dobre akcije nismo u stanju da okrunimo pogotkom. Zaslužili smo poraz, naravno treba svako, počevši od mene, da prihvati svoj dio odgovornosti'', dodao je.

Tvrdi da ova ekipa Željezničara ima kvalitet, ali da su igrači bili "malo prepotentni kada su najbolje igrali".

''Tu su se poklopile još neke stvari, ali ovi igrači koji su odigrali dvije posljednje utakmice bi morali da pruže puno bolje igre. Prvi ja snosim odgovornost i za to sam da svi budemo adekvatno kažnjeni'', zaključio je Odović.

Kopirati
Drag cursor here to close