Rođeni šokirali Grbavicu

Velež nakon 31 godinu slavio na Grbavici

Rođeni srušili neugodnu tradiciju
Sport / Nogomet | 07. 12. 2019. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara poraženi su danas na Grbavici od Veleža sa 0:2, u susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je tako priredio iznenađenje pobijedivši vodećeg na ljestvici, koji će nakon današnjeg "kiksa" prezimiti ipak na drugoj poziciji, iza gradskog rivala Sarajeva.

Gosti su poveli u 22. minuti golom Fajića, a konačnih 0:2 postavio je Ćivić u 68. minuti.

Veležu je ovo bila sedma pobjeda u sezoni.

"Ovo je poklon i navijačima. Idemo zadovoljni na pauzu. Probat ćemo dovesti na pauzi samo kvalitetne igrače, analizirati urađeno i pripremiti se za proljetni dio sezone", rekao je nakon utakmice trener Veleža Feđa Dudić.

"Naopako je krenulo i tako je završilo. Liga je takva da svako svakoga može pobijediti. Bit će još ovakvih rezultata. Razbranili smo golmana i u jednom trenutku su i naši digli ruke. Ne treba sve dobro što smo uradili u prošloj sezoni baciti pod noge zbog jedne utakmice. Možda se Veležu danas vratilo iz prve utakmice. Mogu im samo čestitati", rekao je trener Želje Amar Osim.

Jesenji dio prvenstva na vodećoj poziciji završilo je Sarajevo, koje je danas remiziralo u gostima s posljednjeplasiranom Zvijezdom 09, odigravši 1:1. Domaći su poveli u 49. minuti golom Đelmića, a izjednačio je Ahmetović u 77. minuti s bijele točke.

Tuzla City je savladala Široki Brijeg sa 1:0 i ostala u utrci za vodećim na ljestvici, dok je pobjedu ostvario i Zrinjski svladavši Radnik iz Bijeljine sa 1:0.

U derbiju začelja Mladost iz Doboj Kaknja pobijedila je Čelik sa 4:2 i preskočila zeničku ekipu koji je ostala na pretposljednjoj poziciji.

Polusezona će biti okončana u nedjelju kada se sastaju Borac i Sloboda.

Rezultati 19. kola:


Mladost - Čelik 4:2
Tuzla City - Široki Brijeg 1:0
Zvijezda 09 - Sarajevo 1:1
Zrinjski - Radnik 1:0
Željezničar - Velež 0:2

U nedjelju igraju Borac - Sloboda (15.00).

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close