Nakon tri godine

Velež protiv Mladosti otvara novu stranicu

Koliko Velež može u ovoj sezoni jednim dijelom će sasvim sigurno pokazati utakmica protiv Mladosti. Baš kao što ćemo vidjeti kako će stvari razvijati kada se sezona zahukta.
Sport / Nogomet | 19. 07. 2019. u 14:45 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

15. svibnja 2016. godine, Velež je u jednoj od svojih povijesno najtežih sezona odigrao posljednju premijerligašku utakmicu. Tri sezone kasnije, Velež je ponovo tu, netko će reći na novom početku iako je u sličnoj situaciji klub bio još tamo u sezoni 2006/07 kada se također nakon trogodišnjeg boravka u nižem rangu vratio u Premijerl igu.

Optimizma ne nedostaje, tijekom pripremnog perioda radilo se dobro, ostvarene su tri pobjede protiv Širokog Brijega, Varaždina, Željezničara, ali pripremne utakmice su jedno prvenstvo je nešto sasvim drugo. 

Uz to svakako treba uzeti u obzir činjenicu da sada Velež ulazi u novim sistem (igra se trokružno, manje je momčadi), dok nekolicina mladih igrača u taboru Veleža će prvi put osjetiti uopće što to znači igrati utakmice u Premijer ligi. Igrački kadar je pa skoro ostao isti u odnosu na prošlu sezonu, nova lica su Muharem Čivić, Dino Hasanović, te Renato Skoko, što naravno gledajući s aspekta uigranosti može biti prednost.

Za razliku od Veleža, njegov prvi protivnik na startu nove sezone, Mladost je doživjela znatne promjene. Otišli su prvi i drugi strijelac Anđušić i Guzina, zatim Bojo, Arežina, Welbeck, Marković. Dok je u ovom prijelaznom roku Mladost u svoje redove dovela Hasića, Mušiju, Bajića, Todorovića, Mujarića. U generalnoj probi prije početka prvenstva Mladost je poražena od banjalučkog Borca 0:2.

"U Mostaru je euforija, vjerujem da će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Njihova euforija zbog povratka u ligu, te naša mladost i želja za dokazivanjem garantiraju da možemo očekivati dobru utakmicu. Mi imamo nekih problema oko sastavljanja ekipe, ali tko god dobije šansu vjerujem da će je iskoristiti. Bilo bi lijepo sezonu otvoriti dobrim rezultatom, a to je naravno sve osim poraza u Mostaru", kaže trener Mladosti Elvedin Beganović.

Koliko Velež može u ovoj sezoni jednim dijelom će sasvim sigurno pokazati utakmica protiv Mladosti. Baš kao što ćemo vidjeti kako će stvari razvijati kada se sezona zahukta. Kada se pojave problemi s ozljedama, kartonima, kada se pojavi prva veća ili manja kriza s kojom se u određenom trenutku susretne većina momčadi.

"Naporno se radi na treninzima, odlično se osjećamo i ovu jednu dobru atmosferu uspijevamo prebaciti i na teren. Odigrali smo četiri utakmice, ostvarili tri pobjede i jedan remi pa s dosta samopouzdanja ulazimo u sezonu. Naravno, svi s nestrpljenjem čekamo početak Lige, prvu utakmicu na domaćem terenu. Sigurno ćemo protivnika maksimalno ozbiljno shvatiti, kvalitetno se pripremiti i vjerujem da možemo navijače obradovati pobjedom na startu sezone", kaže napadač Valmir Berisha.

Kopirati
Drag cursor here to close