Velež - Sloboda 2:2

Mostar: Remi starih rivala

Velež dva puta vodio, ali ostao bez punog plijena
Sport / Nogomet | 02. 11. 2019. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 15. kola BHT Premijer lige BiH u Vrapčićima su u subotu snage odmjerili stari rivali - Velež i Sloboda.

Rođeni u posljednje vrijeme igraju odlično. Nošeni pobjedama protiv Zrinjskog i Čelika pokušali su do nove 'trice' doći i protiv Slobode, ali gosti iz Tuzle pružili su veoma dobar otpor i na kraju su se i jedni i drugi morali zadovoljiti bodom. Konačan rezultat glasio je 2:2.

Foto: Bljesak.info / Velež - Sloboda
Foto: Bljesak.info / Velež - Sloboda
Foto: Bljesak.info / Velež - Sloboda
Foto: Bljesak.info / Velež - Sloboda

Publika u Mostaru je mogla uživati u kvalitetnoj fudbalskoj predstavi, a prvi gol na meču viđen je u 37. minuti kada je prednost Veležu donio Zvonić iskoristivši katastrofalnu reakciju vratara Lakića, no slavlje među domaćima nije trajalo dugo. Minutu prije odlaska na odmor Slobodi je izjednačenje donio Bekrić koji je majstorski izbacio obranu Veleža i matirao vratara domaćih za 1:1.

Nakon što se pri neriješenom rezultatu otišlo na odmor, uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku, pa tako već u 52. minuti mreža se ponovo trese. I to Slobodina. Nakon kornera kojeg je izveo Behram najviši u šesnaestercu gostiju bio je Fajić koji vraća prednost 'Rođenima', , prenosi SportSport.ba.

Primljeni gol nije pokolebao crveno-crne, stvarali su šanse pred golom Veleža, a do izjednačenja dolaze preko jedanaesterca kojeg je izborio Bekić. Isti igrač je preuzeo odgovornost i rutinski pogodio mrežu Veleža za 2:2, što je, ispostavit će se, bio i konačan rezultat na stadionu u Vrapčićima.

Nakon ovog remija Velež je u prvenstvu BiH na sedmom mjestu s 19 bodova, dok je Sloboda deseta s četiri manje.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close