2:1

Vatreni svladali Wales

Sa šest bodova iz tri susreta Vatreni su izbili na prvo mjesto ljestvice skupine E.
Sport / Nogomet | 08. 06. 2019. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija je u subotu u Osijeku u 3. kolu u skupine E kvalifikacija za EURO 2020. protiv Walesa slavila sa 2-1 (1-0), u utakmici koja odigrana po velikoj vrućini.

Ponovno se potvrdilo da je Osijek sretan za hrvatsku reprezentaciju. Bila je ovo 12. utakmica u Osijeku, a hrvatska vrsta je ostvarila deset pobjeda i dva remija. Također, po treći puta je u Osijeku svladan Wales.

Vatreni su poveli 1:0 autogolom Lawrencea u 17. minuti koji je skrenuo jedan oštar ubačaj Perišića u svoju mrežu. Na 2:0 Hrvatska je povisila u 48. minuti golom Perišića. U 77. minuti gosti su postigli gol i smanjili zaostatak na 1:2. Strijelac je bio Brooks.

"Naš plan je bio osvojiti tri boda, to smo i uspjeli, ali je bilo vrlo teško, teško i za gledati, a kamoli za igrati", kazao je nakon pobjede nad Walesom (2-1) izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

"Svaka čast momcima na trudi i hvala svim ovim navijačima u Osijeku, koji su stvarno bili odlični. Ne želim sada puno pričati zašto je bilo tako teško i zašto se nakon primljenog gola u moju momčad uvukla panika i nervoza. Zadnjih 15 minuta utakmica je bila izvan kontrole, Velšani su mogli izjednačiti, ali i mi smo mogli postići barem još dva gola. Nismo to uspjeli i zato smo se mučili. Ponavljam, najvažnija je ipak pobjeda", kazao je Dalić.

Sa šest bodova iz tri susreta Vatreni su izbili na prvo mjesto ljestvice skupine E.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close