U 68. godini

Umro je dr. Senad Kovačić

Sport / Nogomet | 14. 12. 2020. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umro je dr. Senad Kovačić, za raju Kivi, dugogodišnji član medicinskog tima mostarskog Veleža.

Potvrdili su to i u mostarskom klubu, koji je ubilježio pobjedu nad ekipom Mladosti iz Kaknja sa 4:0, i tako je na pravi način završio prvi dio sezone.

"S velikom tugom i boli obavještavamo naše članove, navijače i prijatelje kluba da nas je napustio dr. Senad Kovačić, za raju Kivi. Dugo vremena bio je član medicinske službe FK Velež Mostar i sudjelovao je u njegovom radu. Bio je prepoznatljiv po svojoj vedrini i velikoj ljubavi prema klubu. Doktor, ali prije svega veliki čovjek.

Ovim putem obitelji Kovačić i prijateljima izražavamo iskreno saučešće ", napisali su iz mostarskog kluba.

Kovačić će biti upamćen u historiji nogometa u Bosni i Hercegovini kao jedan od rijetkih, ako ne i jedini doktor, član medicinskog tima, koji je dobio crveni karton na jednoj prvenstvenoj utakmici!

Dogodilo se to u travnju 2014. godine tijekom utakmice Veleža i Željezničara u kojem su Mostarci slavili s 4:2.

Nakon što su navijači gostujuće ekipe počeli da dobacuju s tribina, Kovačić ih je polio vodom i tako zaradio crveni karton.

Pojedini mediji će pogrešno prenijeti da je to učinio jer je bio "ponesen pobjedom", ali prava raja je znala o čemu je riječ…

"Gine za svetinju, za Mostar", zapisat će ovim povodom jedan navijač mostarskog tima.

Osim što je svakodnevno spašavao živote, a autor ovih redaka je zabilježio je sada već davne 2007. godine priču o tome kako je Kovačić na vrijeme prepoznao meningitis kod tada 22-godišnjeg mladića, i tako ga sačuvao od najgoreg, doktor kojeg su od milja zvali Kivi bio je omiljen među Mostarcima, ali i širom njegove Hercegovine.

Po lijepom će ga se sjećati i mostarski novinari s kojima je rado razgovarao na razne medicinske teme, uvijek spreman da se odazove, da podijeli savjete građanima, uputi poneku lijepu riječ.

Neka je rahmet i lijepo sjećanje na dr. Senada Kovačića, kojeg će mostarska raja pamtiti kao Kivija. Crvenog doktora. Tako je to u Mostaru...

Kopirati
Drag cursor here to close