Talijanski mediji

Tudor prihvatio Pirlov poziv u Juventus

Navijači splitskog kluba neće previše žaliti za Tudorom, koji je prošle sezone bio izvrgnut teškim kritikama, a neuvjerljiva predstava u pobjedi protiv Istre 1961 na startu nove sezone nije ih stišala.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2020. u 19:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hajduk je neočekivano nakon samo jednog odigranog kola nove sezone ostao bez prvog trenera, naime Igor Tudor prihvatio je poziv novog trenera Juventusa Andree Pirla da mu bude pomoćnik u Torinu, tvrdi poznati talijanski novinar Gianluca Di Marzio, koji je obično jako dobro upućen i rijetko objavljuje krive informacije.

Hajduk, kojemu slijedi teško gostovanje u Osijeku, će do pronalaska trajnog rješenja vjerojatno voditi Hari Vukas, iako se službena objava o Tudorovom odlasku još čeka.

Navijači splitskog kluba neće previše žaliti za Tudorom, koji je prošle sezone bio izvrgnut teškim kritikama, a neuvjerljiva predstava u pobjedi protiv Istre 1961 na startu nove sezone nije ih stišala.

Pirlo je počekom kolovoza izabran za novog trenera torinske "Stare dame" naslijedivši Maurizija Sarrija koji je dobio otkaz nakon ispadanja od Lyona u osmini finala Lige prvaka. Potpisao je ugovor do 30. lipnja 2022. godine, prenosi Hina.

Pirlo je prije tri godine završio svoju bogatu igračku karijeru, tijekom koje je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. godine, a 2012. je stigao do finala Europskog prvenstva, dok je igrajući za Milan (2001.-2011.) i Juventus (2011.-2015.) osvojio dvije Lige prvaka (2003., 2007.) te još jednom igrao u finalu (2015.), sve to uz šest naslova prvaka Italije (dva s Milanom, četiri s Juventusom).

Bivši hrvatski reprezentativac Tudor igrao je za Juventus od 1998. do 2007. godine, a za to vrijeme upisao je 174 nastupa, te još 39 za Sienu. Kao trener u Italiji je vodio Udinese i spasio ga od ispadanja u dvije sezone. Vodio je i PAOK, Galatasaray, te Karabukspor. Hajduk je preuzeo u prosincu prošle godine, a Splićani su pod njegovim vodstvom zaključili sezonu na skromnom petom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close