Novi uspon u karijeri?

Toni Šunjić jedan od najboljih igrača ruske lige

U ukupno odigranih 16 utakmica, Toni Šunjić je odradio 1440 minuta, uz prosječnu ocjenu 7,4, što ga čini najuspješnijim igračem na svojoj poziciji.
Sport / Nogomet | 14. 12. 2018. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Šunjić proživljava možda i najslađe dane u svojoj karijeri i očiti je primjer kako s godinama dolazi iskustvo, a iskustvo donosi mirne i staložene – i što je još važnije – pravodobne reakcije. U to smo se mogli uvjeriti tokom veoma uspješne kampanje reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru UEFA Lige nacija, gdje je Šunjić bio jedan od najboljih i najpouzdanijih u timu Roberta Prosinečkog.  U skupini B je službeno uvršten u idealni sastav, a da reprezentativne igre nisu bile slučajnost dokazuje i Šunjićeva statistika u ruskom prvenstvu.

Među obrambenom elitom

U ukupno odigranih 16 utakmica, Toni Šunjić je odradio 1440 minuta, uz prosječnu ocjenu 7,4, što ga čini najuspješnijim igračem na svojoj poziciji.

Ovaj stup obrane reprezentacije BiH i moskovskog Dinama tako je i službeno u najboljoj momčadi, istoj onoj u kojoj je zvijezda u usponu, hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić, član CSKA. Ugledni portal za nogometnu statistiku WhoScored.com također potvrđuje odličnu formu našeg nogometaša, te potvrđuje da je među 11 najboljih u jakoj ruskoj ligi.

Slijedi li transfer života?

Podsjetimo, Toni Šunjić je rođen 1988. godine u Mostaru i u najboljim je nogometnim godinama, pogotovo za obrambenog igrača. Stručnjaci smatraju da je stekao dovoljno iskustva igrajući u Bundesligi, Serie A, te ruskom nacionalnom prvenstvu, te je sada na vrhuncu svoje nogometne moći. Igrač ponikao u Zrinjskom bi u budućnosti tako mogao računati na još jedan transfer, kojeg možemo nazvati i transferom života, pošto mu za 6 mjeseci istječe ugovor s Dinamom.

Vrlo je moguće da će uskoro Mostarac preseliti iz Ruske lige natrag u neku od Liga petice, s obzirom da su rezultati reprezentacije Bosne i Hercegovine skrenuli pozornost na igre svih reprezenattivaca, pa tako i veoma pouzdanog Šunjića. Stoga je realno očekivati i vrlo skore konkretne ponude za popularnog 'Šunku'.

Kopirati
Drag cursor here to close