Pregled kola

Tko je više šokiran, Sarajevo ili Zrinjski?

Na kraju vrijedi spomenuti činjenicu da je tek nakon osam kola proljetnog dijela prvenstva i skoro pet mjeseci jedan igrač dostigao Nemanju Bilbiju na vrhu liste strijelaca.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2019. u 11:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ista meta isto odstojanje je ostalo na vrhu ljestvice nakon utakmica 27.kola Premijer lige, iako je moglo bit i drugačije. Jer Sloboda i Sarajevo su svoju utakmicu počeli pola sata ranije i dok su nogometaši Širokog Brijega i Zrinjskog hvatali pravi ritam, bordo tim je vodio na Tušnju. Na Pecari se još igralo prvo poluvrijeme, kada se Sloboda vratila u igru. Smajić je pogodio u prvoj minuti sudačke nadoknade, za pobjedu svog tima, pa je Zrinjski pred sobom imao više od 25 minuta da eventualno Sarajevu dođe na -1. I ne samo da se to nije dogodilo, već je Široki u 90.minuti uzeo sva tri boda, pa su navijači Sarajeva barem mogli malo odahnuti.

Odahnuti da, ali zadovoljni igrom svojih ljubimaca ovog proljeća svakako ne mogu biti. Jer Sarajevo je u posljednjih pet utakmica uspjelo savladati samo Željezničar, dok je Bernardo Matić s druge strane prekinuo veliku seriju Zrinjskog od deset utakmica bez poraza. Zanimljivo, posljednji gol koji su primili Plemići bio je onaj na Pecari na otvaranju proljetnog dijela sezona. Ipak, taj je bio iz jedanaesterca, dok je posljednji iz igre bio onaj igrača Tuzla Cityja Vukmirovića u 78.minuti dvoboja odigranog još tamo 24. studenog prošle godine.

Ono što je činjenica jeste da su i Sarajevo i Zrinjski pali u samom finišu, a vremena za analizu nemaju. Jer već u srijedu idu nove utakmice. Ostaje pitanje na koju od ove dvije momčadi će već trag ostaviti posljednji porazi. Odnosno tko će se prije oporaviti. Sarajevo će ugostiti Mladost koja je napokon uspjela u prošlom kolu slaviti, pa je pobjegla deset bodova pretposljednjem GOŠK-u. Zrinjski je domaćin Slobodi koja je tu sada opet u igri za četvrto mjesto, pa se u prvi mah čini kako za dva dana aktualne prvake čeka težak zadatak. 

Istu prednost, četiri boda ima Široki Brijeg u odnosu na Željezničar. I jedni i drugi su uspjeli osvojiti po tri boda proteklog vikenda, ali je ipak Široki u boljoj formi od Željezničara, pa ako ostane neporažen na Grbavici teško će ispustiti to treće mjesto do kraja. Nakon subote i Široki je na seriji od pet prvenstvenih utakmica bez poraza. Željezničar je protiv Krupe upisao treću pobjedu ovog proljeća, ali je Amar Osim svjestan činjenice da njegova momčad ne igra dobro.

Uz Slobodu, još uvijek su u igri za četvrto mjesto Radnik i Čelik, iako su prokockali po dva boda u posljednjem kolu. U susjedskom okršaju Radnik je nadoknadio gol zaostatka kontra Zvijezde 09, dok je Čelik za sedam minuta ispustio svoju prednost na Bilinom polju protiv Tuzla Cityja. Ono što Radniku i Čeliku treba da bi do kraja ostali u igri jeste jedna pobjeda. Jer Radnik je nanizao četiri remija, Čelik dva remija i poraz. Za novajlije Tuzlu City i Zvijezdu 09 osvojeni bodovi imaju težinu, jer se bore za opstanak. Možda će za momčad Mirze Varešanovića ovaj jedan biti dovoljan za opstanak. Zvijezda ima pet bodova više od GOŠK-a, sedam od Krupe i dočekuje Čelik na svom terenu. Krupa i GOŠK su domaćini, ali samo pobjedama mogu zadržati kakvu takvu nadu. Sa svakim narednim porazom ova dva sastava opstanak svode pod teoriju.

Na kraju vrijedi spomenuti činjenicu da je tek nakon osam kola proljetnog dijela prvenstva i skoro pet mjeseci jedan igrač dostigao Nemanju Bilbiju na vrhu liste strijelaca. Sulejman Krpić je postigao gol protiv Krupe pa i on na svom kontu ima sada ima 14.  Podatak koji svakako nije ohrabrujući....

Rezultati by SofaScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close