#HŠKZ

Šulenta: Zrinjski nije pretplaćen na trofeje

"Drugo mjesto nikako ne može biti neuspjeh. Jednostavno, moramo biti svjesni da i drugi klubovi imaju iste ciljeve kao i mi", poručio je Šulenta
Sport / Nogomet | 31. 05. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski u ovoj sezoni je odigrao šest europskih utakmica, došao do četvrtfinala Kupa, gdje je ispao od kasnijeg pobjednika Sarajeva, a u prvenstvu je završio kao drugi, opet iza Sarajeva, ali s čak 11 bodova više ispred trećeplasiranog Širokog Brijega.

Za mnoge bi takva sezona, pa i za sam Zrinjski prije desetak godina, bila kakva se samo poželjeti, ali s obzirom na standarde koji si je sam mostarski klub postavio posljednjih godina ona se ne može smatrati uspješna.

Uostalom, prvi put od 2015. HŠK Zrinjski je ostao bez nekog trofeja u seniorskoj konkurenciji, ali upravo zbog te činjenice da se dogodio prekid serije od tri titule zaredom može se reći da je mostarski klub 'žrtva' svojih ambicija.

Uoči sezone, ali i tijekom nje, čelnici kluba više puta su ponovili kako je cilj osvajanje trofeja, po mogućnosti duple krune, i bez obzira što prva momčad nije ostvarila ciljeve, vodstvo joj nije dalo negativnu ocjenu.

"S obzirom da smo u sezonu ušli s ciljem da obranimo naslov prvaka, jasno je da nismo ostvarili ono što smo željeli, ali to ne znači da smo nezadovoljni sezonom. Nismo i ne smijemo biti, jer drugo mjesto nikako ne može biti neuspjeh. Jednostavno, moramo biti svjesni da i drugi klubovi imaju iste ciljeve kao i mi, kao i da nismo pretplaćeni na osvajanje trofeja", kaže za Sportske novosti izvršni dopredsjednik HŠK Zrinjski Danko Šulenta.

Kada je u pitanju slaganje ekipe, ali i većina drugih 'operativnih' pitanja, Šulenta je prava adresa za ono što zanima većinu javnosti koja prati što Zrinjski.

Goruće pitanje trenutno je pitanje statusa prvog trenera Blaža Sliškovića. Njega su pojedini mediji već 'iselili' iz kluba i Mostara, što je naljutilo i samog Baku.

Šulentu i vodstvo kluba ne zamaraju se špekulacijama, a sve na što pozivaju javnost i navijače je strpljenje.

"Naravno da smo razgovarali s Blažom Sliškovićem tu temu, a u ovom tjednu ćemo obaviti još jedan razgovor. Nemamo puno vremena do početka priprema i jasno da moramo brzo riješiti pitanje trenera za sljedeću sezonu", dodao je Šulenta.

Što se, pak, igrača tiče sasvim sigurno da mnogi neće dočekati početak priprema za iduću sezonu, a koje počinju vrlo brzo. Devetorici igrača ističe ugovor, a i oni koji ga imaju nisu sigurni u svoj status.

"Promjena u momčadi će biti, sigurno više nego što je bio slučaj uoči prethodne sezone, ali kako sam već rekao, ono što se neće mijenjati su naše ambicije", istaknuo je Šulenta.

Da sezona ne prođe bez trofeja pobrinula se U19 momčad koja je osvojila naslov prvaka države. Neki od igrača iz te momčadi već su osjetili seniorski nogomet, a u idućoj sezoni mogli bi imati i puno veću ulogu.
Prije svega što je zarada od prodaje igrača jedan od sigurnijih izvora prihoda.

"Sretni smo zbog uspjeha naših juniora koji su zasluženo osvojili naslov prvaka i nadamo se da će ih se što više uspjeti afirmirati u seniorskom nogometu. Nekoliko igrača već je potpisalo profesionalne ugovore, a to je najbolja potvrda da klub ozbiljno računa na njih", zaključio je na kraju razgovora za Sportske novosti Danko Šulenta.

Kopirati
Drag cursor here to close