Dvoboj prvog i drugog iz prošle sezone ...

Staniša Mandić pred početak Premijer lige: Zrinjski ima težak raspored, ali smo spremni!

"Sigurno je da nas čeka težak protivnika, a publiku dobra utakmica. Respektiramo svakog protivnika, ali i gledamo sebe", kaže za Bljesak.info Staniša Mandić
Sport / Nogomet | 20. 07. 2019. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama u Mostaru i Ugljeviku danas počinje 20. po redu izdanje Premijer lige BiH. Za četvorku koja je nastupala na europskoj sceni sezone je počela i nešto ranije, ukupno gledajući klubovi odnosno igrači nisu imali previše vremena za odmor. Jer naša domaća liga već po tradiciji starta među prvima, pa se utakmice na stadionima koji nemaju do kraja razvijenu infrastrukturu igraju tijekom sedmog i osmog mjeseca po velikim vrućinama, na temperaturama koje su iscrpljujuće po igrače.

Ovo prvo kolo se igra od subote do ponedjeljka. U subotnjem terminu od 17 sati i 30 minuta igraju Velež i Mladost odnosno Zvijezda 09 – Tuzla City, dok je start dvoboja na Grbavici između Željezničara i Borca zakazan za 20 sati i 30. minuta.  Isti je termin utakmice između Slobode i Radnika samo se igra dan kasnije, dok je derbi kola najavljen za nedjelju u 19 sati kada na teren stadiona Koševo izlaze nogometaši Sarajeva i Zrinjskog. Kolo će biti zaključeno utakmicom u ponedjeljak na Pecari između Širokog Brijega i Čelika.

 

Naravno da derbi na Koševu privlači veliku pažnju. Dvoboj prvog i drugog iz prošle sezone, momčadi koje su i ove godine u onom uskom krugu favorita za trofeja. I jedni i drugi su poprilično mijenjali, a kako danas izgledaju Sarajevo i Zrinjski mogli smo vidjeti u njihovim nastupima na euro – sceni.
 
Zrinjski je u dvije utakmice sredio Akademiju Pandev, dok je Sarajevo ostavilo solidan utisak protiv velikog Celtica. Sarajevo je i pored poraza uz dosta sreće prilikom ždrijeba osiguralo nastup u trećem pretkolu Europske lige, dok će Zrinjski vrlo brzo na put prema Utrechtu koji ga čeka u drugom pretkolu. Možda je upravo zbog toga u maloj prednosti Bordo tim.
 
"Naravno da utakmicu s Utrechtom imamo svi nekako u podsvijesti sada, ali nama je prvenstvo kao i Europa podjednako važno. Idemo utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća je najvažnija, pa ćemo tako i u ovoj protiv Sarajeva dati svoj maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. U klubu kao što je Zrinjski uvijek s jednakim optimizmom ulazimo u svaku utakmicu, očekivanja su uvijek ista, velika. Raspored nam nije lagan, ali nije niti Sarajevu. Mislim da svaki živi za te derbi utakmice i da bez obzira na sve izvlači iz sebe maksimum. Sigurno je da nas čeka težak protivnika, a publiku dobra utakmica. Respektiramo svakog protivnika, ali i gledamo sebe", kaže za Bljesak.info Staniša Mandić koji je sezonu otvorio na najbolji način golovima protiv Akademije Pandev.
 
"Protivnika maksimalno respektiramo, svi znamo da je to momčad koja je uzela dvostruku krunu prošle sezone. Imali su za protivnika jedan jaki Celtic i mislim da su ostavili vrlo dobar utisak, pa sigurno očekujemo jednu dobru utakmicu. Mi u Sarajevo dolazimo da već na startu pokažemo koji su naši ciljevi, dolazimo napraviti dobar posao", dodao je strateg Plemića Hari Vukas.
 
Nogometaši Zrinjskog neće imati previše za odmor jer već 25. srpnja gostuju u Utrechtu, gdje igraju prvu utakmicu drugog pretkola Lige Europe. Po povratku u Mostar čeka ih derbi svih derbija, okršaj protiv Veleža koji je najavljen za nedjelju 28. U ritmu svaka tri dana, u Mostar stiže na uzvratni susret nizozemski Utrecht.
 
Elvis Mujić iz Banovića sudit će derbi 1. kola BHT Premijer lige BiH koju će u nedjelju od 19 sati na Koševu igrati Sarajevo i Zrinjski. Mujiću će asistirati Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Damir Lazić (Brčko), a funkciju četvrtog i petog suca obavljat će Ermin Sivac (Zenica) i Goran Paradžik (Ljubuški).
Kopirati
Drag cursor here to close