Očekivana odluka

Napuljski gradonačelnik potvrdio da će se stadion San Paolo zvati Diego Armando Maradona

Stadion San Paolo izgrađen je 1959. godine i dva puta je renoviran, 1989. godine, uoči SP u Italiji, te 2018. godine, a ima kapacitet za 55.000 gledatelja.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2020. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napuljski stadion San Paolo, na kojem svoje utakmice igra Napoli, dobit će novom ime i zvat će se po klupskoj legendi Diegu Armandu Maradoni, koji je umro prošlog tjedna od akutnog edema pluća.

To je talijanskim medijima izjavio gradonačelnik Napulja Luigi de Magistris:

"Bilo je puno lijepih ideja, među njima i da se zove gradski stadion Diego Maradona ili Arena Diego Maradona. No, na kraju je odlučeno da se stadion zove Diego Armando Maradona".

Maradona je za Napoli igrao od 1984. do 1991. godine i zahvaljujući njemu klub je osvojio jedina dva naslova prvaka Italije (1986–87, 1989–90), te Kup UEFA(1988–89).

Stadion San Paolo izgrađen je 1959. godine i dva puta je renoviran, 1989. godine, uoči SP u Italiji, te 2018. godine, a ima kapacitet za 55.000 gledatelja.

Ciro Ferrara: Heroji su savršeni, Diego je bio antijunak

Bivši branič talijanske nogometne reprezentacije, Napolija i Juventusa Ciro Ferrara (53) sedam je sezona bio suigrač Diega Maradone u Napoliju, a u razgovoru s Christianom Vierijem za Twich prisjetio se dana provedenih s "malim zelenim".

"Sve me ovo pogodilo, ovo su teški trenuci. Svi smo toliko tužni zbog onoga što se dogodilo, ali uvjeren sam da je Diego otišao mirno. Odrastao sam s njim, za njega me vežu nezaboravna sjećanja. On mi je bio prijatelj i uvijek sam ga branio, platio je za svoje pogreške," kazao je Ferrara.

Kazao je kako ga je vijest o Maradoninoj smrti jako pogodila.

"Povukao sam se u osamu, nisam želio sudjelovati u brojnim zahtjevima koji su mi stizali iz cijelog svijeta. Potpuno sam se izolirao. Međutim, kada me nazvao Bobo (Vieri), osjetio sam potrebu biti među prijateljima i razgovarati o tome što je Diego za mene značio."

Ferrara je stigao u prvu momčad Napolija kada i Maradona. On iz omladinskog pogona, a Maradona iz Barcelone. Sedam su godina dijelili svlačionicu osvojivši dva naslova prvaka, Kup UEFA, te talijanski Kup i Superkup. Maradona je napustio Napulj 1991. preselivši u Sevillu, dok je Ferrara 1994. otišao u Juventus gdje je igrao još 11 godina.

"Maradona je najviše griješio na svojoj koži. Uvijek je govorio da ne želi biti model i slažem se s njim. Netko kaže da je Diego bio heroj, ja kažem da su heroji savršeni, ne čine pogreške. Diego je bio antijunak. Unatoč svojim slabostima postao je najbolji ikad."

Otkrio je kako bi se Maradona odlično slagao s jednom igračem rođenim na jugu "Čizme".

"Maradona je imao ludu glavu, pomalo poput Antonia Cassana, možda bi se dobro i slagali," zaključio je Ferrara sa smiješkom.

Bivši napadač talijanske reprezentacije i ponajboljih talijanskih klubova (Juventus, Inter, Milan, Lazio) Christian "Bobo" Vieri je koncem studenog pokrenuo program BoboTv na video live streaming servisu Twich.

Kada je pokrenut 2011, Twitch je bio fokusiran prema gejmerima, ali se polako okretao prema umjetnosti, muzici, talk showu...

Prvi gosti na Bobo Tv bili su Antonio Cassano, Daniele Adani i Nicola Ventola.

Kopirati
Drag cursor here to close