Zrinjski - Sloboda 2:0

VIDEO | Slatka pobjeda 'Plemića'

Zrinjski se zahvaljujući ovoj pobjedi popeo na vrh ljestvice. "Plemići" imaju 25 bodova, bod više od drugog Sarajeva i tri od trećeg Željezničara, koji imaju utakmicu manje.
Sport / Nogomet | 29. 09. 2018. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ognjen Todorović i Nemanja Bilbija bili su strijelci u pobjedi Zrinjskog 2:0 nad tuzlanskom Slobodom.

Susret 12. kola Premijer lige BiH presudile su dvije velike pogreške gostujućih nogometaša, po jedna u svakom poluvremenu.

U prvoj situaciji, u 45. minuti, Muamer Adžem pokušao je vratiti glavom loptu svom vrataru, ali je povratni pas presjekao Miloš Filipović. Njegov šut obranio je Goran Vukliš, no odbijanac je u mrežu pospremio Todorović.

Drugi gol pao je u 80. minuti, nakon što je Frane Čirjak ukrao loptu Ivanu Barabanu u njegovom kaznenom prostoru, zatim je uposlio Bilbiju koji sa 6-7 metara prizemnim šutom pogađa za 2:0.

Zrinjski se zahvaljujući ovoj pobjedi popeo na vrh ljestvice. "Plemići" imaju 25 bodova, bod više od drugog Sarajeva i tri od trećeg Željezničara, koji imaju utakmicu manje.

Sarajevo večeras ugošćuje Radnik, a Željezničar u nedjelju Gošk.

Na Tušnju remi Tuzla Cityja i Širokog

U susretu 12. kola Premijer lige BiH, na Tušnju su nogometaši Tuzla Cityja i Širokog podijelili bodove igrajući 0:0.

U prvom poluvremenu vodila se taktička borba uglavnom na sredini terena, ali je bilo prilika za gol na obje strane.

Domaći su zaprijetili u 8. minuti preko Stojčeva, te u 35. minuti, kada je iz daljine pokušao Čomor, ali je lopta otišla preko grede.

Bolje prilike imali su gosti, a nisu ih iskoristili Čorić u 11. , kada je neuspješno pokušao lobovati vratara Fejzića, Bagarić u 36. kada nije zabio gol sa tri metra i Matić u 41. minuti, kada je iz blizine šutirao pokraj gola.

U nastavku se igralo obostrano opreznije, a ponovo su gosti češće šutirali. Najpovoljniju priliku nije u 71. minuti iskoristio Matić šutirajući neprecizno nakon ubačaja iz kornera.

U 78. minuti domaći su tražili 11-erac zbog igranja jednog igrača Širokog rukom, ali sudac Zoran Grbić iz Prijedora imao je drukčije mišljenje.

U 84. dobro je šutirao Šarčević, ali nije uspio iznenaditi vratara Brkića.

Rezultati 12. kola:

Subota:
Mostar: Zrinjski - Sloboda 2:0
Tuzla: Tuzla City - Široki Brijeg 0:0
Ugljevik: Zvijezda 09 - Mladost 0:2
Zenica: Čelik - Krupa 3:1
Sarajevo: Sarajevo - Radnik (20)

Nedjelja:
Sarajevo: Željezničar - Gošk (19)

Tablica:

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close