Europska liga

Sevilla preokretom do finala, United pokopali promašaji

Sevilla će igrati u finalu u petak ponovno u Koelnu igrati protiv pobjendika susreta Inter - Šahtar koji je na programu u ponedjeljak u Duesseldorfu.
Sport / Nogomet | 17. 08. 2020. u 06:00 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Seville prvi su finalisti Europske lige, oni su u polufinalu igranom u nejdelju u Koelnu svladali Manchester United sa 2-1 (1-1).

Manchester United je poveo golom Brune Fernandesa (9-11m), poravnao je Suso (26), a finale Sevilli osigurao je De Jong (78).

Manchester United poveo je u samom otvaranju utakmice, Rashford je ušao u kazneni prostor, izborio se za udarac koji je blokiran, ali nakon što je napadač engleskog sastava uputio udarac Diego Carlos ga je udario po nogama te je sudac Brych dosudio kazneni udarac kojega je Bruno Fernandes u 9. minuti sigurno pretvorio u pogodak.

Iako je United silovito krenuo u dvoboj, nakon vodstva se povukao i prepustio inicijativu Sevilli koja je to znala iskoristiti i u 26. minuti stići do poravnanja. Doduše, na samom početku akcije suci su previdjeli kako je igrač Seville još na svojoj polovici terena posljednji igrao loptom te je trebao biti aut za United, no rukom u igru su loptu ubacili igrači Seville. Uslijedila je dugačka lopta za Reguilona na lijevom krilu, a ovaj je vidio utrčavanje Susa na drugoj vratnici koji je sigurno poentirao za 1-1.

U prvih 10-ak minuta drugog poluvremena Manchester United stvorio je nekoliko sjajnih prilika, ali proslavio se vratar Seville Bounou koji je u 46. minuti fantastičnom reakcijom zaustavio udarac Greenwooda, da bi zatim "razoružao" i Martiala, Pogbu i Brunu Fernandesa.

Nakon što je sretno izbjegla novi pad u rezultatski minus, Sevilla je "umrtvila" tempo utakmice, a u takvoj uspavanci je stigla i do prednosti u 78. minuti. Munir je uputio ubačaj s desnog krila kojega je Lindelof olako shvatio, pa mu se iza leđa prikrao De Jong i mirno s pet metara svladao De Geu.

Manchester United je stihijskim napadima u završnici pokušao doći do gola koji bi dvoboj odveo u produžetak, no nije više uspio stvoriti niti jednu izglednu priliku.

Sevilla će igrati u finalu u petak ponovno u Koelnu igrati protiv pobjendika susreta Inter - Šahtar koji je na programu u ponedjeljak u Duesseldorfu.

Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europske lige, a u svih prethodnih pet finala je pobijedila, 2006., 2007., 2014., 2015. i 2016.

Žestoka svađa igrača Uniteda nakon Sevillinog gola za finale

Ipak, Sevillin plasman nije glavna tema nakon ove utakmice, barem ne u Engleskoj, gdje su se mediji raspisali o sukobu dvojice igrača Uniteda.

Victor Lindelof je bio krivac za drugi gol Seville. Loše je reagirao u kaznenom prostoru, a Luuk de Jong je zabio za 2:1. To mu je očito zamjerio Bruno Fernandes, koji ga je kritizirao.

Šveđaninu se to nije svidjelo pa je verbalno napao suigrača.

"To je normalno kada primite gol. Ne radi se tu o nečemu većem između mene i Victora, to je normalno što se dogodilo. Još puno puta će se isto dogoditi u nogometu. Moramo vidjeti pogreške koje radimo i poboljšati se", rekao je Fernandes, a njegove riječi prenosi Goal.com.

Kopirati
Drag cursor here to close