Hercegovački derbi

Baka Slišković: Široki je bio uporan u želji za pobjedom

"Mislim da će biti još neizvjesnih rezultata, koji će donijeti određene promjene na tablici", kazao je Baka nakon hercegovačkog derbija
Sport / Nogomet | 20. 04. 2019. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Prvo poluvrijeme obje su momčadi odigrale dosta oprezno. U nastavku smo se otvorili, čekali svoju priliku i dočekali u posljednjoj minuti kada je Bernardo Matić pogodio nakon kornera. HŠK Zrinjski Mostar nije imao velikih prilika, a mi smo u drugom poluvremenu propustili povesti iz stopostotne prilike koju Borna Petrović nije realizirao. Čestitam igračima na strpljivosti i koncentraciji svih 90 minuta. U najavi utakmice sam obećao da bodovi ostaju na Pecari. Hvala publici koja nas je bodrila cijelu utakmicu. Svima želim sretan Uskrs i sve najbolje. Sutra svi imamo slobodan dan, a onda se nastavljamo spremati za FK Željezničar i utakmice koje slijede. Europu još nismo osigurali, idemo utakmicu po utakmicu. Još je puno bodova u igri, igrači su toga svjesni, do kraja ćemo biti strpljivi, kazao je trener NK Široki Brijeg Goce Sedloski na konferenciji za medije nakon pobjede u hercegovačkom derbiju.

"U prvih 45 minuta niti jedna niti druga momčad nisu htjele ući u neki veći rizik prema naprijed znajući da ih eventualno primljeni zgoditak bi u mnogome otežao povratak u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo mi imali neki posjed, 20-25 minuta prije kraja utakmice smo nešto počeli i igrati, stvorili neke dvije-tri poluprilike, ništa ozbiljno, možda dva-tri šuta. Široki je imao stopostotnu priliku. Primili smo gol iz prekida, a kroz cijeli tjedan smo vježbali i u defanzivnom i ofanzivnom dijelu, i evo to se na kraju učinilo kobnim za nas. Htijenje i volja nogometaša Širokog su danas donijeli plod i sasvim zasluženo su danas slavili, istaknuo je trener Zrinjskog Blaž Slišković. .

"Nije još ništa gotovo, još ima šest kola do kraja, a ja sam rekao prije dva dana da će biti još jako zanimljivih rezultata. Naravno kada dođete u Široki ne možete očekivati sa sigurnošću da ćete dobiti utakmicu. Uvijek je to bilo teško, ne samo Zrinjskom, nego svim premijerligašima unaprijed upisati tri boda protiv Širokog. Nadali smo se i doznali taj rezultat iz Tuzle koji nam je u posljednjih 15-20 minuta davao neku nadu da eventualnom našom pobjedom možemo stići na zaostatak od svega jednog boda. Kad se sve sagleda, možda je taj zgoditak koji je pao u posljednjim minutama, pao u najnezgodnijem trenutku i sigurno da bismo sa 0:0 bili zadovoljni, ali eto što je tu je", kazao je Baka.

"Nisam razočaran, momci su dali koliko su mogli danas. Nismo stvarali neke prilike, ali smo protiv sebe imali protivnika koji je zaista svih 90 minuta pokazao veliku volju i želju za pobjedom i s time se moramo pomiriti. Mislim da će biti još neizvjesnih rezultata, koji će donijeti određene promjene na tablici. Čekamo sljedeću utakmicu protiv Slobode, i čestitamo Širokom Brijegu na zasluženoj pobjedi, a mi ćemo se i dalje nadati da možemo uhvatiti korak sa Sarajevom, uz vjeru da nećemo kiksati kao što smo danas kiksali", zaključio je Slišković.

Rezultati susreta 27. kola nogometne Premijer lige BiH:

Sloboda - Sarajevo 2:1
Mladost - Gošk 3:1
Radnik - Zvijezda 09 1:1
Čelik - Tuzla City 1:1
Široki Brijeg - Zrinjski 1:0
Željezničar - Krupa 3:0

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close