FIFA

Shaqiriju i Xhaki samo upozorenje, Argentincima 90 tisuća eura kazne, Hrvatima 13 tisuća

Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2018. u 07:50 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni nogometni savez (FIFA) odredila je novčanu kaznu od 10.000 švicarskih franaka švicarskim nogometašima Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Srbijom, dok je kapetan Švicaraca Stefan Lichtsteiner dobio kaznu od 5.000 franaka.

Xhaka i Shaqiri su kažnjeni zbog pokazivanja albanskog dvoglavog orla tijekom proslave golova. Svi oni će moći nastupiti na sljedećoj utakmici s Kostarikom, iako su neki mediji otkrivali da će dobiti barem dvije utakmice neigranja, prenosi Hina.

Ova odluka očekivano je dočekana na nož u Srbiji, čiji mediji redom javljaju o 'sramoti FIFE i cijelog svijeta' te činjenici da su 'Srbi na kraju kažnjeni više od Shaqirija i Xhake".

Blick piše da Albanci širom svijeta skupljaju novac za FIFA-inu kaznu, a za švicarsku reprezentaciju već su dali nekoliko tisuća dolara.  

Također, FIFA je kaznila i Srpski nogometni savez s 54.000 švicarskih franaka “zbog neprimjerenih transparenata i poruka” njihovih navijača, dok su predsjednik saveza Slaviša Kokeza i izbornik Mladen Krstajić dobili po 5 tisuća franaka kazne zbog komenatara  na suđenje.

FIFA je objavila i kaznu Argentinskom nogometnom savezu od 90 tisuća eura zbog nesportskog ponašanja njihovih navijača na dvoboju s Hrvatskom.  

Argentinci su bacali petarde, upućivali homofobne poruke, a na stadionu su i napali skupinu hrvatskih navijača, dok je Savez kažnjen i zbog nepojavljivanja igrača pred novinarima.

Hrvatski nogometni savez prošao je najbolje, HNS je kažnjen s 13.000 franaka zbog umiješanosti navijača u fizičke obračune.

Kopirati
Drag cursor here to close