Talijanski Kup

Ronaldo iz penala poništio Rebića

Premda je veći dio susreta pokazao blijedu predstavu, Juve je uspio izjednačiti u 90. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo koji je bio nevidljiv cijeli susret.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2020. u 23:05 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa Milan i Juventus su na San Siru odigrali 1-1, a pogodak za domaći sastav zabio je Ante Rebić.

Hrvatski reprezentativac je postigao pogodak u 61. minuti, a izjednačio je Cristiano Roanldo iz jedanaesterca u 90. minuti. 

Uzvrat je 4. ožujka u Torinu.

Milan niti desetu utakmicu u nizu nije uspio pobijediti Juventus. Međutim, ovoga puta barem nije izgubio kao u zadnjih devet susreta.

Domaćin je bio bolji, imao je nekoliko odličnih prilika, no 'nevidljivi' Juve se spasio u posljednjim trenucima susreta.

Milan je dominirao u prvom dijelu, ali nije uspio iskoristiti niti jednu od tri izgledne prilike. U petoj minuti zaprijetio je Ante Rebić, u 22. minuti Davide Calabria, a u 28. ponovo Rebić, međutim Gianluigi Buffon je sva tri puta odlično reagirao. Juventus je u prvom poluvremenu samo jednom ozbiljno zaprijetio vratima "Rossonera", u 36. minuti odlično je pucao Juan Cuardado, ali je Gianluigi Donnarumma sjajno obranio.

Rebić je imao sjajnu priliku i u drugoj minuti nastavka, no Buffon je ponovo izašao kao pobjednik. Ipak, u 61. minuti uspio je svladati legendarnog talijanskog vratara postigavši svoj peti gol ove sezone, a zanimljivo svih pet je zabio u posljednjih mjesec dana.

Milan je od 72. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Theo Hernandez, a minutu kasnije umjesto Rebića u igru je ušao Diego Laxalt kako bi pokrpao rupu u sredini.

Premda je veći dio susreta pokazao blijedu predstavu, Juve je uspio izjednačiti u 90. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo koji je bio nevidljiv cijeli susret. Krivac za jedanaesterac bio je Davide Calabrija koji je igrao rukom. 

U srijedu je Napoli na gostovanju pobijedio Inter sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Fabian Ruiz u 57. minuti. Uzvratni susret je 5. ožujka.

Finale je 13. svibnja na rimskom Olimpicu.

Kopirati
Drag cursor here to close