Nove privremene mjere

Rođeni reducirali plaće za 50%

Direktor kluba Džemil Šoše potvrdio je informaciju te istaknuo kako je uvođenje nove mjere prošlo bezbolno i među igračima i trenerima koji su svjesni situacije u kojoj se klub nalazi.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2020. u 12:25 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekli bismo ništa neočekivano. U narednom razdoblju će vrlo vjerojatno i mnogi drugi premijerligaši povući ovakav ili neki sličan potez.

Posebno kada znamo na kojem mjestu je sport u BiH i koliko novca se "vrti".

Manje nego što je to slučaj s nekim državama u okruženju, daleko manje u odnosu na Europu.

Opet, možda je u sportu u BiH bolje nego u nekim drugim oblastima. Ipak, već sada se osjete posljedice pandemije, a prema najavama ekonomskih analitičara, moglo bi biti još i teže

"Najvjerojatnije da nismo prvi koji su ovo uradili, ali prvi smo koji će izaći u javnost i potvrditi dogovor s igračima i trenerima. Ponosan sam i drago mi je kako su to igrači primili u ovoj teškoj situaciji, gdje mnogi klubovi nisu u mogućnosti da isplaćuju ono što je potpisano. Na prijedlog Upravnog odbora da se odbije 50 posto od ugovora svi su prihvatili. To je za ožujak, kakva će situacija biti za travanj, vidjet ćemo", kaže direktor Veleža Džemil Šoše.

Naravno i dalje ostaje pitanje kako će se stvari razvijati. Jer momčadi, pa tako i Veležova nisu u pravom pogonu već više od mjesec dana i izvjesno je kako ostaju mnogi upitnici otvoreni.

Ova odluka nije iznenadila niti šefa stručnog stožera Feđu Dudića.

"Sastanak s ljudima iz kluba je završen vrlo brzo. Igrači su svjesni situacije i svi su prihvatili odluku uprave. Što će biti dalje naravno vidjet ćemo. Igrači su pokazali tu solidarnost i moram reći da sam ponosan na igrače jer vidjeli ste da neki klubovi iz okruženja, pa i oni bogatiji u Europi imali problema, igrači jednostavno ne pristaju na smanjene plata, a znamo kolike su njihove plaće, ugovori", zaključio je Dudić.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close