Liga prvaka

Remi Juventusa i Tottenhama, Manchester City nadigrao Basel

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Juventus i Tottenham su u Torinu odigrali 2:2, iako je domaćin vodio 2:0 nakon samo devet minuta igre. U drugom večerašnjem susretu Manchester City 'protutnjao' je Baselom.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2018. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vratila se Liga prvaka! A prvi dan osmine finala ponudio nam je i jedan od derbija - utakmicu Juventusa i Tottenhama u Torinu.

 U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Juventus i Tottenham su u Torinu odigrali 2:2 premda je Juve vodio 2:0 nakon svega devet minuta igre.

Juventus je izvrsno otvorio utakmicu. Poveo je golom Higuaina u drugoj minuti, a sedam minuta poslije isti je igrač povisio na 2:0 iz kaznenog udarca.

Međutim, gosti se ne predaju. Tottenham je smanjio zaostatak u 35. minuti, a strijelac je bio Kane. Bio je to njegov već 33 pogodak ove sezone u svim natjecanjima, ali i prvi gol koji je Juventus primio u posljednjih 17 utakmica u svim natjecanjima.

U samoj završnici prvoga dijela drugi kazneni udarac za domaćine, no Higuain ovog puta nije bio precizan.

Juventusu bi se taj promašaj mogao i osvetiti jer je Eriksen u 72. minuti izjednačio na 2:2. U nastavku susreta više nije bilo golova.

Tottenham je ovom rezultatom produžio niz bez poraza u Ligi prvaka na sedam susreta. U šest dvoboja u skupini ostvarili su pet pobjeda i remi, a sada su remizirali i u prvom susretu osmine finala. 

I Manchester City je fenomenalno ušao u susreta protiv Basela. Poveo je golom Gundogana u 14. minuti, na 2:0 povisio je Silva u 18., a za veliku prednost od 3:0 zaslužan je Aguero u 23. minuti.

Nakon osam minuta igre u nastavku Gundogan postiže svoj drugi gol na utakmici i gosti zaključili švicarsku avanturu s 4:0.

RASPORED

Utorak - 13. veljače:
Juventus - Tottenham
Basel - Manchester City

Srijeda - 14. veljače:
Real Madrid - PSG
Porto - Liverpool

Utorak - 20. veljače:
Bayern Munchen - Bešiktaš
Chelsea - Barcelona

Srijeda - 21. veljače:
Šahtar - Roma
Sevilla - Manchester United

UZVRATNI SUSRETI

Utorak - 6. ožujka:
PSG - Real Madrid
Liverpool - Porto

Srijeda - 7. ožujka:
Tottenham - Juventus
Manchester City - Basel

Utorak - 13. ožujka:
Roma - Šahtar
Manchester United - Sevilla

Srijeda - 14. ožujka:
Bešiktaš - Bayern Munchen
Barcelona - Chelsea

Kopirati
Drag cursor here to close