Idemo dalje, nastavljamo raditi

Prvi problemi za Velež: Rođeni ostali bez energije

"Mi za sada kao rješenja u fazi napada imamo Brandaa i Berishu, ali se nadamo da će situacija oko Nusmira Fajića biti jasnija u sljedećih nekoliko dana", kratko se dotakao prvog strijelca ekipe trener Kodro.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2019. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo nekoliko sati po povratku u Mostar, nogometaši Veleža su odigrali i treću kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za početak nove sezone.

Prvu na domaćem terenu, kontra dobrim dijelom "renovirane" Slobode. Nije bilo pobjednika, nije bilo golova, baš kao što nije bilo niti previše prilika.

Igračima svakako na ruku nije išla činjenica da se igralo po izuzetno toplom vremenu, sparnom, ali očito je barem što se tiče Veleža i to bila jedna vrsta privikavanja na vremenske uvjete s obzirom da će u prvom kolu na domaćem terenu ugostiti Mladost u skoro istom terminu, odnosno čak i nešto ranijem, pa je za očekivati jednako tako visoke temperature, teško sparno, vrijeme.

U obzir se može uzeti i to da su, kako se to obično kaže, i noge igrača bile teške, da je bilo umora, jer su još u jutarnjim satima odradili trening u Hadžićima.

Također treba znati da se ove dvije ekipe vrlo brzo već u četvrtom kolu prvenstva ponovo sastaju na Tušnju, pa je moguće da se donekle igralo pod "ručnom".

Sve navedene donekle može biti opravdanje, za jednu skromnu partiju Rođenih. U utakmici u kojoj kada se sve sabere i oduzme nismo vidjeli ništa novo. Nije bilo nekih velikih rotacija u prvoj postavi, nismo vidjeli niti jedno novo lice na terenu, nešto što bi vrijedilo spomenuti, ili izdvojiti kada je u pitanju Velež.

Onih malih promjena je bilo, jer je Skoko bio starter na boku, Dario je zaigrao u drugom dijelu, dok je svoje prve minute u pripremnom periodu upisao i golman Bobić koji je zamijenio Bogdanovića na startu drugog poluvremena. I opet nije bilo Fajića čiji je status još uvijek nedefiniran. Još je sve nekako u zraku, nije poznato da li ide ili ne. Da li struka može računati na ovog igrača ili ne.

"Mi za sada kao rješenja u fazi napada imamo Brandaa i Berishu, ali se nadamo da će situacija oko Nusmira Fajića biti jasnija u sljedećih nekoliko dana", kratko se dotakao prvog strijelca ekipe trener Kodro koji je i sam priznao kako na terenu ovaj put Velež nije izgledao dobro.

Ibro Rahimić, koji je utakmicu posmatrao s tribina, je također u par navrata burno reagirao nezadovoljan reakcijom igrača.

Puno izgubljenih lopti, jako spor protok iste, nedostatak kreacije u sredini terena...

"Ne možemo biti zadovoljni. Jeste da se ekipa vratila u jutarnjim satima iz Tarčina, promjena klime, nadmorske visine, teški uvjeti za igru, ali sve stvari ne mogu biti u najvećoj mjeri opravdanje za ono što smo vidjeli na terenu, za ono što smo ponudili. Previše smo griješili, gubili lopte u predaji, bili smo poprilično spori. Jesmo uspjeli nešto prema naprijed, ali to je bilo bilo poprilično skromno. Idemo dalje, nastavljamo raditi, sada smo ponovo tu, sljedećeg vikenda nas čeka turnir u Hrasnici utakmica protiv Željezničara i vjerujem da će to izgledati puno bolje", istaknuo je Kodro za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close