Premiership

Proradio Tuchelov stroj, Leeds s igračem manje iznenadio Etihad

Sport / Nogomet | 10. 04. 2021. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je s 4-1 (3-0) upisao gostujuću pobjedu protiv Crystal Palacea u 31. kolu engleskog prvenstva.

Chelsea je praktički riješio pitanje pobjednika već u prvih 10 minuta kada je golovima Havertza (8) i Pulišića (10) poveo sa 2-0, a nakon što je Zouma (30) glavom zakucao loptu u mrežu za 3-0 bilo je jasno kako nema povratka za Crystal Palace.

U nastavku je prvo Benteke (63) smanjio na 3-1 da bi Pulišić (78) svojim drugim golom postavio konačni rezultat.

Ovom pobjedom Chelsea je stigao na četvrto mjesto ljestvice sa 54 boda, dva više od petog Liverpoola, koji je ranije u subotu svladao Aston Villu sa 2-1, i šestog West Ham Uniteda koji će u nedjelju ugostiti Leiceter City. Crystal Palace je ostao 13. sa 38 bodova.

Liverpool je 2-1 (0-1) pobjedom protiv Aston Ville prekinuo niz od šest uzastopnih prvenstvenih poraza na Anfieldu. Gosti iz Birminghama poveli su u završnici prvog poluvremena kada je udarac Watkinsa sa 15-ak metara iz 43. minute prošao "kroz trbuh" Allisona Beckera, no domaći su izjednačili u ranoj fazi nastavka kada je u 57. minuti Salah natrčao na odbijenu loptu nakon što je Martinez obranio pokušaj Robertsona, da bi važna tri boda "crvenima" osigurao Alexander-Arnold preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u prvoj minuti nadoknade. Nakon ovog poraza Aston Villa je ostala 10. sa 44 boda.

U prvoj utakmici subotnjeg programa Leeds United je kao gost šokirao vodeći Manchester City svladavši ga sa 2-1 (1-0). Iako je City napadao od samoga starta, Leeds je iz svog prvog udarca prema vratima u 42. minuti poveo.

Bamford je odlično ostavio loptu za udarac Dallasa koji je sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut nemoćnog Edersona, a lopta se od vratnice odbila u mrežu. No, i prije odlaska na odmor gosti su ostali s igračem manje jer je škotski reprezentativni branič i kapetan Leedsa Cooper isključen zbog brutalnog starta na Gabriela Jesusa.

U nastavku se igralo isključivo na polovici koja pripada Leedsu, no City je uspio poravnati tek u 76. minuti kada je Ferran Torres pogodio sa 15-ak metara nakon dodavanja Bernarda Silve. Uslijedio je dosatni pritisak Cityja koji je tražio pobjednički pogodak, ali dogodilo se upravo suprotnu, u prvoj minuti sudačke nadoknade Dallas je pobjegao domaćim braničima, izbio sam pred Edersona i poslao loptu u mrežu za neočekivanu pobjedu Leedsa.

S ta tri boda Leeds je skočio na deveto mjesto ljestvice sa 45 bodova, dok je City i dalje uvjerljivo vodeći sa 74 boda, 14 više uz dvije utakmice više od drugog Manchester Uniteda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close